EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Sitruunaisella tuorejuustolla maustettu punaherukkamoussekakku on pirteä ja raikas tarjottava kahvipöydässä!

Punaherukkajuustokakku

20 cm halkaisijan kakku.

Pohja:

  • 200 g domino-keksejä, mieluiten supertäytteellä

Murskaa Dominot hienoksi muruksi. Painele keksimuru 20 cm halkaisijan leivinpaperoidun irtopohjakakkuvuoan/kakkurenkaan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Täyte:

  • 200 g sitruunatuorejuustoa (Viola)
  • 3 dl vispikermaa
  • 100 g maitorahkaa
  • 1, 5 dl tomusokeria
  • 3 rkl sitruunanmehua
  • 3 tl (6 lehteä) liivatejauhetta

Vaahdota kerma vaahdoksi. Vaahdota tuorejuusto, maitorahka ja tomusokeri ilmavaksi. Liota liivatejauhetta sitruunanmehussa, vesilasissa, viisi minuuttia. Lämmitä liivateseos mikrossa juoksevaksi. Tarkkaile mikroa, sillä liivate kuohuu kuumetessaan helposti juomalasin yli! Anna liivatteen jäähtyä hetki, viisi minuuttia.

Kaada lämmin liivate ohuena nauhana tuorejuusto-maitorahkaseokseen samalla voimakkaasti sekoittaen. Nostele kermavaahto sekaisin tuorejuustoseokseen. Kaada täyte keksimurupohjan päälle. Tasoita pinta ja siisti reunat talouspaperilla. Pyyhi vuoan sisäreuna kevyesti paperilla. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintäänkin kahdeksi tunniksi. Valmista sillä aikaa punaherukkahyydyke.

Punaherukkahyydyke kakun pinnalle:

  • 4 dl punaherukkamehua
  • 2,5 tl liivatejauhetta tai 5 liivatelehteä
  • 3 rkl kylmää vettä

Liota liivatetta kylmässä vedessä, juomalasissa, viisi minuuttia. Lämmitä liivate mikrossa juoksevaksi – edellisen vaiheen tapaan. Kaada kuuma liivateseos punaherukkamehun joukkoon, samalla voimakkaasti sekoittaen. Anna hyydykkeen jäähtyä ja jähmettyä kunnolla ennen kakun päällystämistä. Kun punaherukkahyydyke on hiukan jähmettynyt, mutta vielä juoksevaa, kaada se juustokakun pinnalle. Tasoita.

Anna punaherukkajuustokakun jähmettyä jääkaapissa vähintäänkin neljä tuntia ennen tarjoilua. Koristele haluamallasi tavalla juuri ennen tarjoilua.

Siirrä jähmettynyt juustokakku tarjoiluastialle, kun irrotat sen vuoasta. Ennen kakkurenkaan tai vuoan irrottamista on kakun reunat käytävä läpi voiveitsellä tai paletilla. Kierrä veitsi pohjaa ja reunaa myöten koko kakun ympäri. Nosta kakkurengasta, jos kakku ei tunnu irtoavan pyöräytä veitsellä vuoan reunoja myöten uudestaan.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, punaherukkajuustokakku, punaherukka juustokakku, punaherukka-juustokakku, punaviinimarjajuustokakku, punaviinimarja-juustokakku, viinimarjakakku, viinimarjajuustokakku, viinimarja-juustokakku, viinimarja juustokakku, tuorejuusto, liivate, hyydykekakku, no bake cake, punaherukkhyydyke, viinimarjahyydyke, domino-keksit, dominot, keksipohja

⇢ Seuraavalla sivulla: Karpalo-pähkinäleipä
⇠ Edellisellä sivulla: Joonatan leipoo - Puolukkajuustokakku


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Lokakuun julkaisu on täällä!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact