EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

5.7.2017

Tämä kakku syntyi puolivahingossa, kun halusin valkosuklaisen kakun, jonka voisi koristella tuoreilla mansikoilla. Keittiössä sattui olemaan muutama limetti tyhjänpanttina, joten päätin käyttää ne tuomaan särmää muuten makeaan kakkuun.

Keksipohjaiset hyydykekakut ovat muutenkin laiskan leipurin pelastus kesällä, kun ei tarvitse päivystää kuuman uunin lähistöllä. Lisäksi keksipohjan voi tehdä ilman turhaa sotkua niin, että levität kakkuvuokaan leivinpaperin ja siihen keksinmurut ja voisulan, ja sekoitat pohjan ainekset vuoassa toisiinsa.

Valkosuklaa-limettikakku keksipohjalla

Pohja:

  • 1 pötkö (175 g) Domino-keksejä
  • 50 g voita sulatettuna

Täyte:

  • 250 g rahkaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 150 g valkosuklaata
  • 6 liivatelehteä
  • Noin 2 limetin raastettu kuori
  • 0,5 dl limeteistä puristettua mehua (n. 2 limetin mehut)

Päälle:

  • 0,5 l mansikoita

Murskaa keksit tehosekoittimessa tai vaikka muovipussissa kaulimella survoen pieniksi muruiksi. Lisää sekaan voisula ja sekoita tasaiseksi. Painele pohjamassa leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin tekeytymään.

Laita liivatelehdet kylmään veteen liukenemaan. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokeri, rahka ja limetinkuoriraaste.

Sulata valkosuklaa ja lisää rahkaseokseen hieman jäähtyneenä.

Kiehauta limettimehu ja lisää sekaan liivatelehdet, joista on puristeltu ylimääräinen vesi pois. Sekoita, kunnes liivatelehdet ovat sulaneet ja anna jäähtyä hetken. Lisää mehu-liivateseos ohuena nauhana rahkaseokseen ja sekoita samalla voimakkaasti. Kaada täyte kakkupohjan päälle, tasoita pinta ja anna hyytyä muutama tunti, tai vaikkapa yön yli.

Koristele valmis kakku mansikkaviipaleilla.

Avainsanat: leipojat, leivonta, leivos, leivonnainen, ohje, resepti, veera leipoo, valkosuklaa-limettikakku, valkosuklaakakku, limekakku, valkosuklaa-limekakku, valkosuklaa limekakku, valkosuklainen limettikakku, keksipohja, hyydykekakku, moussekakku, valkosuklaahyydykekakku, mansikkakakku

⇢ Seuraavalla sivulla: Joonatan leipoo - Granaattiomenaskonssit
⇠ Edellisellä sivulla: Mustikka-mascarponekakku


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact