EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Maukas vaalea leipä on helppo leipoa, mutta vaatii aikaa. Olgan leipää ei tarvitse vaivata vaan leivän rakenne, sitko, ja maku muodostuu vetelän taikinan lepojen aikana.

Leivo vaivaton leipä vaikkapa viikonlopun piristykseksi!

Olgan leipä

Yksi limppu.

  • 5 dl haaleaa vettä
  • 500 g vehnäjauhoja
  • 15 g suolaa
  • 7 g kuivahiivaa

Vaivaa kaikki aineet löysäksi taikinaksi, viisi minuuttia riittää. Taikina on erittäin vetelää tarkoituksella. Peitä kulho muovikelmulla ja anna nousta lämpimässä noin 45 minuuttia.

Vaivaa taikinasta ilmat pois, noin viisi minuuttia. Peitä taas muovikelmulla ja anna nousta lämpimässä uudestaan noin 45 minuuttia.

Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja vaivaa tasaiseksi noin viisi minuuttia. Taputtele taikina tai kauli matoksi. Pyörittele rullalle kevyesti ja nosta kevyesti öljyttyyn pitkän malliseen korkea reunaiseen vuokaan saumapuoli alaspäin. Peitä muovikelmulla ja anna nousta noin 60 minuuttia.

Vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla pöydällä. Taputtele tai kauli tasaiseksi matoksi.
Pyörittele taikina rullaksi ja nosta kevyesti voideltuun vuokaan kohoamaan.
Hyvin kohonnut leipä on tuplannut kokonsa.

Paista 220 C noin 35-45 minuuttia, kunnes leipä on ottanut mukavasti väriä myös pohjasta.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leipä, vehnänen, nisu, ruokaleipä, limppu, olgan leipä, vehnäleipä, vaalea leipä, rieska, taikina

⇢ Seuraavalla sivulla: Pekaanicroissantit
⇠ Edellisellä sivulla: Veera leipoo - Suklaabiskvit


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact