EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Suklaabiskvit

N. 30-40 kpl.

Tukholman päiväristeilyjen parasta antia on mielestäni rynnäkkö ruotsalaiseen supermarketiin. Paikallisen karkki- ja sipsimaun kartoittamisen lisäksi olen tehnyt empiiristä tutkimusta erilaisista teollisista konditoriatuotteista. Kookospallojen lisäksi ostoskoriin on päätynyt aina muutama muoviin pakattu chokoladbiskvi, joka on teollisesta olemuksestaan huolimatta ihanan suklainen ja täyteläinen. Viime reissulla ostin kuitenkin biskvin ihan leipomosta ja ero oli satakertainen, leipomotuotteen hyväksi. Koska Suomessa näitä ei taida leipomoista saada, päätin yrittää tehdä itse, ja oli kiva yllätys huomata, että näitä on todella helppo valmistaa tumpelonkin leipurin. Vähän vaivaa toki kolmivaiheinen suklaaleivos vaatii, mutta ei niin paljon kuin luulisi. Mitään erikoistekniikoita tai –raaka-aineita ei myöskään tarvita.

Tämä ohje on mukailtu ICA-kauppaketjun reseptistä.

Keksipohja:

  • 200 g mantelimassaa
  • 1 munanvalkuainen

Täyte:

  • 50 g tummaa suklaata
  • 125 g pehmeää voita
  • 1,5 dl tomusokeria
  • 1 munankeltuainen
  • 1 tl aitoa vaniljaa
  • (+ halutessasi lisämausteeksi appelsiininkuoriraastetta tai tujaus konjakkia, kahvilikööriä tai Bailey’siä)

Kuorrutus:

  • 150 g tummaa suklaata

Valmista ensin keksipohjat: raasta mantelimassa hienoksi raasteeksi ja lisää sekaan munanvalkuainen. Sekoita tasaiseksi massaksi. Pursota taikinasta leivinpaperille halkaisijaltaan noin 3 cm kokoisia pyöreitä pohjia. Tasoita pinta. Mitä tasaisempia ja tasaisemman muotoisia keksipohjia saat, sen helpompi niitä on täyttää. Paista 175-asteissa uunissa noin 10 minuuttia ja anna jäähtyä.

Sulata täytettä varten suklaa ja anna jäähtyä. Vatkaa sitten voi, tomusokeri ja vanilja vaahdoksi, lisää munankeltuainen ja lopulta suklaasula.

Lusikoi tai pursota jokaiselle keksipohjalle noin teelusikallinen täytettä korkeaksi keoksi. Laita täytetyt pohjat jääkaappiin tai pakastimeen (tai näin talvisaikaan vaikka parvekkeelle) jähmettymään.

Sulata suklaa kuorrutusta varten ja anna jäähtyä. Kasta sitten täytetyt keksipohjat nopeasti suklaasulassa pohjasta pitäen niin, että pohjaa lukuun ottamatta koko leivos on suklaan peitossa. Laita jääkaappiin, kunnes suklaakuorrutus on jähmettynyt.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, veera leipoo, suklaaleivos, suklaa, suklaabiskvit, suklaa biskvit, biskvit, tukholma, ruotsi, ica

⇢ Seuraavalla sivulla: Olgan leipä
⇠ Edellisellä sivulla: Lamingtonit


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact