EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Sain litratolkulla punaherukoita (jonkun muun poimimina siis, kiitos kysymästä) ja kun kiisselit ja vispipuurot oli keitelty, piti keksiä vielä jotain käyttöä lopuille marjoille. Löysin helpon reseptin (http://www.greatbritishchefs.com/recipes/redcurrant-ripple-baked-cheesecake-recipe), jota ei tarvinnut edes soveltaa, ainoastaan kirjoitin reseptin vielä nopeampaan ja yksinkertaisempaan muotoon.

Paistettu juustokakku on mukavaa vaihtelua, kun kesällä on tullut tehtyä hyydytettyjä kakkuja. Digestive-pohja ja mascarponesta tehty täyte eivät montaa raaka-ainetta vaadi. Ainoat kriittiset kohdat ovat se, että antaa kakun paistua juuri sopivaksi ja että malttaa antaa kakun jäähtyä kunnolla, ennen kuin maistaa. Ei pitäisi olla vaikeaa.

Paistettu punaherukka-juustokakku

Pohja:

  • 200 g Digestive-keksejä
  • 75 g voita

Täyte:

  • 500 g mascarpone-juustoa
  • 4 munaa
  • 150 g + 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 4 dl punaherukoita

Murskaa keksit pohjaa varten yleiskoneessa tai vaikkapa murusta ne muovipussin sisään kaulimella. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja taputtele massa leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Sekoita punaherukat, 1 rkl sokeria sekä 1 rkl vettä kattilassa ja lämmitä koko ajan sekoitellen, kunnes punaherukat alkavat mehustua. Anna seoksen sitten jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi, lisää joukkoon mascarpone sekä vaniljajauhe. Sekoita tasaiseksi.

Kaada juustoseos keksipohjan päälle. Kaada sitten päälle punaherukkaseos nauhana spiraaliksi. Tee juustoseokseen lusikalla tai cocktailtikulla uria, jotta seos ei jää vain kakun pintaan, vaan erottuu omina raitoinaan. Urien ei tarvitse olla kovin syviä.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Valmis kakku on aavistuksen verran hyllyvä, muttei nestemäinen. Jos pinta ruskistuu liikaa, laita kakun päälle foliota tai pala leivinpaperia paistamisen loppuvaiheessa.

Anna kakun jäähtyä kunnolla jääkaapissa, koristele sitten tomusokerilla ja tuoreilla punaherukoilla.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, veera leipoo, leivos, leivonnainen, nisu, kahvileipä, paistettu juustokakku, punaherukka-juustokakku, punaviinimarjakakku, herukkakakku, juustokakku, punaherukkajuustokakku uunissa, punaherukka, punaviinimarja, marjajuustokakku, kakku, täytekakku, mascarpone

⇢ Seuraavalla sivulla: Omenaleipä
⇠ Edellisellä sivulla: Joonatan leipoo - Vadelma-banaanileipä


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact