EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Pehmeät perunarieskaset maistuvat taivaalliselta tuoreeltaan voinokareen kera. Käytä ylijäänyt perunamuusi näihin helppoihin ja hyviin perunarieskoihin. Rieskat ovat helppoja, herkullisia ja nopeita leipiä, jotka maistuvat parhaalta tuoreena.

Perunarieskaset

11 kappaletta

  • 300 g perunamuusia
  • 250 g vehnäjauhoja
  • 1 kpl kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • 50 g vettä

Yhdistä kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Parhaan tuloksen saat tekemällä taikinan käsin. Taikinaa ei tarvitse vaivata, riittää, että ainekset ovat sekaisin.

Muotoile taikinasta 11 palloa, jotka taputellaan jauhotetuin käsin ohuiksi perunarieskoiksi. Asettele leivinpaperoidulle uunipellille, pistele haarukalla ja paista 250 asteessa noin 10-12 minuuttia, kunnes rieskat ovat ottaneet hiukan väriä myös pohjasta.

Nauti lämpöisenä voin kera!

Perunarieskaset ovat parhaimmillaan leivontapäivänä. Voit tehdä ison taikinan perunarieskaa varten ja paistaa siitä aina tarvittavan määrän. Taikina säilyy jääkaapissa hyvin peitettynä useamman päivän.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, perunarieskat, perunarieskaset, rieska, perunamuusirieska, perunamuusi, muusi, pehmeät rieskat, helpot rieskat, nopea, hyvä, leipä, perunaleipä, sämpylä, perunasämpylä

⇢ Seuraavalla sivulla: Appelsiini-suklaabrowniet
⇠ Edellisellä sivulla: Veera leipoo - Viipalepikkuleivät


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact