EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Bongasin Valion voipaketin kyljestä kiinnostavan ohjeen. Viipalepikkuleivät ovat laiskan leipurin pelastus, kun kaulitseminen tai edes taikinapötkön leikkaaminen ei innosta. Mantelijauhe tuo täyteläistä makua ja valkosuklaakuorrutus on täydellinen pari voilla leivotulle pikkuleivälle. Jos valkosuklaa ei sytytä, pikkuleiville voi ripotella mantelirouhetta ennen paistoa tai kuorrutukseen voi käyttää tummaa suklaata.

Pienensin ohjetta puoleen, koska en alkuperäisen ohjeen mukaan halunnut tehdä 100-150 pikkuleipää, ja vedin muutenkin mutkia suoriksi missä vain mahdollista. Mikäli haluat tehdä normaalikokoisen taikinan, tuplaa kaikkien muiden aineiden määrät, mutta älä munan. Isompaan määrään tulee vain yksi kananmuna.

Valkosuklaalla kuorrutetut viipalepikkuleivät

  • 175 g pehmeää voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 tl vaniljasokeria tai aitoa vaniljaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 50 g mantelijauhetta

Koristeluun:

  • 50-100 g valkosuklaata
  • Nonparelleja

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon muna.

Lisää loput ainekset, sekoita tasaiseksi.

Pyörittele taikinasta vähän sormea paksumpia tankoja. Käytä apuna tarvittaessa vehnäjauhoja, tangot voi muotoilla suoraan leivinpaperin päälle.

Paina tangot hieman litteiksi. Tankojen ulkonäöllä ei tässä vaiheessa ole juurikaan merkitystä, sillä ne leviävät paistaessa ja leikatessa pikkuleipä saa lopullisen muotonsa.

Paista tankoja 175-asteisessa uunissa 11-13 minuuttia eli kunnes tangot saavat vähän väriä pintaan.

Anna tankojen jäähtyä muutama minuutti paistamisen jälkeen ennen kuin leikkaat ne vinoittain haluamasi paksuisiksi paloiksi.

Koristele pikkuleivät sulatetulla valkosuklaalla. Jos et jaksa ryhtyä pursotuspussipuuhiin, levitä valkosuklaasula lusikalla. Ripottele päälle vielä nonparelleja.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, Veera leipoo, pikkuleivät, pikkuleipä, keksi, valkosuklaapikkuleivät, mantelipikkuleivät, valkosuklaakuorrute, mantelijauhe, helppo, nopea

⇢ Seuraavalla sivulla: Perunarieskaset
⇠ Edellisellä sivulla: Joonatan leipoo - Risupiirakka


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact