EtusivuReseptitOta yhteyttä

Tällä peruspullataikinalla loihdit niin voisilmä-, laskiais- kuin täytepullatkin, kuten punnuspullat! Perinteiset pullat saavat mehevyyttä herkullisista täytteistä. Punnuspullat voit täyttää melkein millä tahansa: paiston kestävillä hilloilla, marjoilla, vaniljakreemillä, rahkalla, karkki- ja suklaarouheilla ja hedelmillä. Maailma on auki, kun valitset mieluisia täytteitä pulliisi.

Punnuspullat

Noin 16 kappaletta

  • 2,5 dl maitoa
  • 30 g tuorehiivaa tai 11 g kuivahiivaa
  • 75 g sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 kpl kananmunia
  • 500 g vehnäjauhoja
  • 65 g voita

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, 38-asteiseksi. Kuivahiivalle maidon tulee olla jo melkein kuumaa, 42-asteista!
Sekoita lämpimään maitoon sokeri, suola, kananmuna, 2/3 osaa jauhoista ja hiiva. Sekoita kaikki tasaisesti hyvin. Lisää loput jauhoista ja pehmeä, ei sula (!), voi. Vaivaa reippaasti noin 10 minuuttia, kunnes sitko on muodostunut.
Anna taikinan levätä vedottomassa paikassa, mikroaaltouunissa, kunnes taikina on kaksinkertainen. Noin 30-40 minuuttia.
Kaada taikina pöydälle ja vaivaa sitä hetki, jotta levon aikana muodostuneet ilmakuplat menevät rikki.
Paloittele taikina 16 yhtä suureen osaan ja pyörittele pulliksi.

Kohota pullia noin 20 minuuttia lämpimässä paikassa pellillä liinan alla.
Paina pullien keskelle juomalasilla (punnuksella!) syvennys. Paina lasin pohjalla tarpeeksi kovalla voimalla, jotta syvennys jää pullaan.
Voitele pulla kananmunalla.
Täytä syvennys haluamallasi täytteillä, esimerkiksi omenahillolla tai vaniljakreemillä ja omenalohkoilla.
Anna pullien kohota vielä toiset 20 minuuttia.

Paista pullia 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä.

Avainsanat: leipojat, leivonta, resepti, ohje, pulla, peruspullataikina, pullataikina, punnuspulla, täytepulla

⇢ Seuraavalla sivulla: Joonatan leipoo - Focaccia
⇠ Edellisellä sivulla: Kauraleipä


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact