EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Joonatan leipoo

Ostin vastikään Lékuén leipäkääreen ja ajattelin testata sitä leipomalla focacciaa. Ai, että mikäkö on leipäkääre? Erään verkkokaupan sanoja mukaillen: “Kaikessa yksinkertaisuudessaan leipäkääre yhdistää leivontakulhon ja vuoan toiminnot - punnitse, alusta ja paista yhdessä ja samassa astiassa.” Nerokasta!

Focaccia

  • 2 dl vettä

  • 12 g tuorehiivaa

  • 0,5 rkl suolaa
  • 0,5 rkl sokeria

  • 1,5 tl kuivattua oreganoa (tai oman maun mukaan)

  • Noin 4 dl vehnäjauhoja

  • 0,25 dl + 0,5 dl oliiviöljyä

  • Sormisuolaa

  • Tuoretta oreganoa

  • Kirsikkatomaatteja

Mittaa leipäkääreeseen kädenlämpöinen vesi ja liuota hiiva veteen. Lisää suola, sokeri ja kuivattu oregano. Lisää kerralla noin puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten jauhoja vähitellen hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi oliviiöljyä 0,25 dl ja vaivaa taikina tasaiseksi.

Sulje leipäkääre, ja jätä taikina kohoamaan kaksinkertaiseksi. Ripottele pinnalle sormisuolaa, tuoretta oreganoa ja halkaistuja kirsikkatomaatteja. Toki tähän sopii mikä vain mistä tykkää, kuten timjami, paprika, chili tms.

Paista suljetussa leipäkääreessä esilämmitetyssä uunissa 200 asteessa noin 30 min. Valuta vielä kypsän focaccian päälle loput oliiviöljyt.

Leipäkääre oli mielestäni erittäin kätevä. Saa tehtyä taikinan ja leivän samaan astiaan. Ehkä ainut miinuspuoli, joka mieleen tulee on se että, jos aina käyttää käärettä niin leivät ovat aina saman mallisia. Uskon kuitenkin, että kääreelle tulee vielä käyttöä tässä taloudessa. Hauska uusi tuttavuus! Ja focacciahan maistui tietysti superhyvältä.

Lähde: http://www.mastermarkbrands.fi/lekue-kaikki_tuotteet-erikoisvuoat_ja-muotit-leipakaare

Avainsanat: leipojat, leivonta, Joonatan, leipä, focaccia, leipäkääre, Lékué, uutuus, sormisuola

⇢ Seuraavalla sivulla: Porkkanasämpylät
⇠ Edellisellä sivulla: Punnuspullat


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Joonatan

Olen 28-vuotias vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja leipoa enemmän. Raportoin leipomuksistani Leipojat.fi -sivustolla kuukausittain.

Joonatan leipoo - Focaccia
Joonatan leipoo - Korvapuustit
Joonatan leipoo - Fariinisokerikeksit
Joonatan leipoo - Hiekkakakut
Joonatan leipoo - Feta-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Omena-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Risupiirakka
Joonatan leipoo - Gluteeniton bataattipiirakka
Joonatan leipoo - Juustokakku-soufflé
Joonatan leipoo - Keikautettu kinkkukakku
Joonatan leipoo - Omena-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Levylihapiirakka
Joonatan leipoo - Glögileipä
Joonatan leipoo - Pähkinä-rusinapataleipä
Joonatan leipoo - Mandariini-tofupiirakka
Joonatan leipoo - Sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Texmex-piirakka
Joonatan leipoo - Pinaatti-juustomuffinit
Joonatan leipoo - Hasselpähkinä-kaurakeksit
Joonatan leipoo - Raparperi-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Vadelma-banaanileipä
Joonatan leipoo - Suolainen panettone
Joonatan leipoo - Caramelitas-piirakka
Joonatan leipoo - Pellava-tomaatti-focaccia
Joonatan leipoo - Lakulaskiaispullat
Joonatan leipoo - Parmesaanileipä
Joonatan leipoo - Parsapiirakka
Joonatan leipoo - Pannukeksi
Joonatan leipoo - Tonnikalapiirakka
Joonatan leipoo - Brie-sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Mansikka-vuohenjuustopiirakka
Joonatan leipoo - Palsternakkarieskat
Joonatan leipoo - Basilika-mustikkapiirakka
Joonatan leipoo - Granaattiomenaskonssit
Joonatan leipoo - Omenaiset naurispiiraat
Joonatan leipoo - Hatšapuri
Joonatan leipoo - Puolukkajuustokakku
Joonatan leipoo - Puolukkakakku


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact