EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Ohuet ja rapeat suklaahippukeksit sopivat suomalaiseen kahvipöytään kuin voinokare pullan silmään! Nämä rapsakat ja suklaiset jättikeksit ovat omiaan tyydyttämään pienen makeanhimon. Helppo ja nopea cookie eli keksi, joka maistuu ihanalta maitolasillisen kera.

Suklaahippukeksit

Noin 36 kpl.

  • 220 g voita, pehmeää
  • 2,25 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 kpl kananmunia
  • Ripaus suolaa
  • 1 tl soodaa
  • 4,7 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl tummaa suklaata, pilkottuna

Vaahdota pehmeä huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi, noin 3-5 minuuttia. Lisää kananmunat yksi kerrallaan samalla voimakkaasti sekoittaen. Sekoita tarkasti, niin että kananmunat ovat varmasti yhdistyneet taikinaan ennen kuin lisäät kuivat aineet. Yhdistä kuivat aineet ja nostele ne nuolijalla/puulusikalla voivaahdon joukkoon. Lisää pilkottu tumma suklaa, nostele nopeasti sekaisin.

Annostele taikinaa noin kaksi ruokalusikallista leivinpaperoidulle pellille. Jätä reilusti tilaa keksien väliin, sillä nämä keksit leviävät paljon.

Paista 190 asteessa noin 9-12 minuuttia. Anna keksien jäähtyä noin kaksi minuuttia pellillä, ennen kuin siirrät ne muualle jäähtymään. Mikäli jätät keksit kuuman pellin päälle jäähtymään, tulee niistä kuivia ja kovia.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, suklaahippu, keksi, keksit, chocolate, chip, cookie, cookies, ohut, rapea, suklainen, nopea, helppo

⇢ Seuraavalla sivulla: Valkosuklaa-brownie-keksit
⇠ Edellisellä sivulla: Sandra leipoo - Calzone


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact