EtusivuReseptitOta yhteyttä

Huippuhyvät ja täyteläisen suklaiset valkosuklaa-brownie-keksit tyydyttävät kovimmankin suklaahimon. Näissä kekseissä eli amerikkalaisissa cookiessa on valkosuklaahippuja tummaa suklaata sisältävän taikinan seassa. Hemmottele itseäsi valkosuklaa-brownie-kekseillä ja kylmällä lasillisella maitoa!

Nimensä nämä cookiet saavat suklaisista browniesta, jotka ovat supersuosittuja Amerikassa. Keksien pehmeä ja hiukan sitkas suklainen sisus yhdistettynä valkosuklaahippuihin on lyömätön yhdistelmä.

Valkosuklaa-brownie-keksit

Noin 22 kpl.

  • 110 g voita, pehmeää
  • 0,8 dl sokeria
  • 0,8 dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g tummaa suklaata sulatettuna, 60%
  • 1 kananmuna
  • 2,4 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl soodaa
  • Ripaus suolaa
  • 2 rkl tummaa sokeritonta kaakaota
  • 140 g valkosuklaata, pilkottuna

Aloita sulattamalla tumma suklaa mikrossa. Sulata suklaata lyhyt aika, 20 sekuntia, kerrallaan, sekoittaen välillä. Pidäthän silmällä suklaata, sillä se palaa mikrossa herkästi. Siirrä suklaa sivuun jäähtymään. Suklaan tulee olla noin huoneenlämpöistä, kun se lisätään voivaahtoon. Liian kuumana voivaahtoon lisättävä suklaa muuttuu rakeiseksi.

Vaahdota pehmeä huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi, noin 3-5 minuuttia. Sekoita sula suklaa voivaahtoon samalla voimakkaasti sekoittaen. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne voivaahtoon, nostele sekaisin nuolijalla/puulusikalla. Nostele kevyesti viimeisenä pilkottu valkosuklaa taikinan joukkoon. Annostele noin ruokalusikallinen taikinaa leivinpaperoidulle pellille tasaisin välein. Keksit leviävät hiukan, joten jätä noin 3 cm väliä keksien väliin. Paista 175 asteessa noin 9-12 minuuttia, kunnes keksin pinta on hiukan rakoillut ja pohjaan on muodostunut pinta. Keksin tulee olla sisältä pehmeä, ehkä jopa hieman tahmea, ja sitkas.

Säilytä ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä tai hiukan viileämmässä. Keksit säilyvät hyvänä oikein säilytettynä parikin viikkoa.

Tarjoiluehdotus: Valmista lämpimistä kekseistä voileipä vaniljajäätelön avulla!

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, valkosuklaa, brownie, keksi, keksit, cookie, cookies, tuplasuklaa, suklainen, täyteläinen, suklaahimo, tahmea, pehmeä, sitkeä

⇢ Seuraavalla sivulla: Kaura-rusinakeksit
⇠ Edellisellä sivulla: Suklaahippukeksit


Lukijoiden arvosana:

****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact