EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Vaahterasiirappinen taatelikakku päällystetään rapealla saksanpähkinämurulla ja viimeistellään makealla glasyyrillä!

Taateli-saksanpähkinäkakku

Yksi 20 cm halkaisijan pyöreä kakku.

  • 130 g kuivattuja kivettömiä taateleita pilkottuna
  • 2,4 dl kiehuvaa vettä
  • 0,5 tl soodaa
  • 115 g voita huoneenlämpöisenä
  • 65 g sokeria
  • 75 g fariinisokeria
  • 2 kpl isoja kananmunia
  • 0,6 dl vaahterasiirappia
  • 1 appelsiinin kuori raastettuna
  • 190 g vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1,2 dl maitoa
  • 1 appelsiinin mehu, noin 0,6 dl

Saksanpähkinämuru:

  • 65 g vehnäjauhoja
  • 55 g fariinisokeria
  • 0,5 tl kanelia
  • 35 g voita
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 60 g saksanpähkinöitä pilkottuna

Sekoita vehnäjauhot, fariinisokeri ja kaneli tasaiseksi. Lisää voi ja vaahterasiirappi ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää lopuksi pilkotut saksanpähkinät ja pyöräytä kevyesti sekaisin.

Valmista ensin saksanpähkinämuru, sitten taatelikakku. Nosta valmis muruseos jääkaappiin odottamaan vuoroaan.

Yhdistä pilkotut taatelit, kuuma vesi ja sooda. Anna seisoa noin 5 minuuttia. Siivilöi vedessä pehmenneet taatelit ja ota ne talteen.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 8 minuuttia. Lisää kananmunat yksitellen samalla voimakkaasti vaahdotusta jatkaen. Lisää siirappi ja raastettu appelsiininkuori. Vaahdota tasaiseksi.

Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaneli – sekoita tasaiseksi. Yhdistä maito ja appelsiinin mehu. Lisää voi-sokerivaahtoon vuorotellen kuivia aineita ja nesteitä, aloittaen ja lopettaen kuivilla aineilla! Nostele sekaisin nuolijalla, älä enää vaahdota tai jauhot sitkistyvät. Lisää lopuksi siivilöidyt taatelit ja nostele kevyesti sekaisin.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 20 cm halkaisijan pyöreään kakkuvuokaan. Tasoita pinta, keskeltä reunoille. Ripottele pinnalle jääkaappikylmä muruseos isoina muruina.

Paista taateli-saksanpähkinäkakkua uunin keskiosassa 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes cocktailtikkuun ei jää märkää taikinaa.

Valmista glasyyri kakun jäähtyessä. Kakku on erinomainen myös ilman glasyyriä, joten halutessasi voit jättää tämän vaiheen tekemättä. Siivilöi sen sijaan kakun pinnalle tomusokeria.

Glasyyri:

  • 110 g fariinisokeria
  • 55 g voita
  • 0,8 dl kuohukermaa
  • 20 g tomusokeria

Yhdistä fariinisokeri, voi ja kuohukerma kattilassa. Kiehauta ja keitä noin 2 minuuttia. Sekoita tasaiseksi. Anna hiukan jäähtyä ja lisää tomusokeri, sekoita tasaiseksi. Valele vielä vähän lämpimän kakun pinnalle makea glasyyri.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, uusi vuosi, joulu, joululeivonta, taatelikakku, taateli-saksanpähkinäkakku, pähkinäkakku, kakku, kahvikakku, kuivakakku, saksanpähkinämuru, crumble, murukakku, vaahterasiirappi, glasyyri, sokerikuorrute, leipominen

⇢ Seuraavalla sivulla: Suklaatryffelikakku
⇠ Edellisellä sivulla: Rommirusinapulla


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joulu tulla jollottaa.
Leivo jouluiseen kahvipöytään vaikkapa näitä herkkuja: gluteeniton suklaa-marenkijäädyke, suklaatryffelikakkua ja rommirusinapullaa!


© 2014-2017 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact