EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Mehevä rommirusinapulla leivotaan vuokaan, jolloin saat näyttävän täytepitkon kahvipöytääsi! Tummassa rommissa marinoidut rusinat ja omenahillo kruunaavat tämän vähän paremman pullataikinan.

Rommirusinapulla

  • 150 g rusinoita ja kuivattuja hedelmäpaloja
  • 2 dl tummaa rommia
  • 2,5 dl täysmaitoa
  • 1 kpl kananmunia
  • 2 tl kardemummaa jauhettuna
  • 75 g sokeria
  • 1 pss kuivahiivaa (11 g)
  • 480 g vehnäjauhoja
  • 65 g voita, huoneenlämpöistä (ei sulaa!)
  • Viimeistelyyn tomusokeria ja vettä sekoitettuna tahnaksi.

Marinoi rusinoita ja kuivattuja hedelmiä tummassa rommissa vähintäänkin yön yli, mielellään 2 vuorokautta. Siivilöi marinoidut hedelmät.

Yhdistä kaikki pullataikinan aineet paitsi voi ja hedelmät. Vaivaa taikinaksi, noin 10 minuuttia. Lisää paloiteltu voi ja vaivaa, kunnes voi on sulautunut osaksi taikinaa. Voit lisätä ripauksen vehnäjauhoja voin perään, jotta voi imeytyy taikinaan paremmin. Anna pullataikinan levätä kulhossaan 20 minuuttia vedottomassa paikassa muovikelmulla peitettynä, mikrossa/uunissa.

Kaada taikina puhtaalle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat rikki. Ota taikinasta 400 g paloja ja pyörittele pyöreiksi. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi, noin 30 cm pituiseksi ja 20 cm leveäksi, riippuen vuokasi pituudesta ja leveydestä. Taikinalevy on noin 4 mm paksuinen. Levitä taikinalevylle paistonkestävää omenahilloa ja ripottele runsaasti rommissa marinoituja rusinoita ja hedelmiä. Rullaa taikina tiukalle rullalle ja aseta saumapuoli pöytää vasten. Halkaise rulla kahtia jättäen yläpään kiinni. Kieritä halkaistut osat toisiaan vasten rullalle nipistäen päädyn kiinni. Nosta rommirusinapitko kevyesti voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Anna nousta noin 45 minuuttia vedottomassa paikassa löyhästi peitettynä. Voitele kohonnut rommirusinapulla kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja mantelilastuja.

Paista 190 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes vuokapulla on ottanut kauniisti väriä kauttaaltaan. Mikäli haluat varmistua pullan kypsyydestä kurkkaa varovasti onko pulla ottanut väriä pohjastakin. Vaalea pohja ei ole kypsä! Viimeistele hiukan jäähtynyt pulla tomusokeritahnalla.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, leipominen, rommirusinapulla, rommirusinavuoka, vuokapulla, täytepitko, täytepulla rommirusinapitko, joulupitko, pitko pullapitko, omenahillo, rusina, pulla, pullataikina

⇢ Seuraavalla sivulla: Taateli-saksanpähkinäkakku
⇠ Edellisellä sivulla: Karpalo-valkosuklaakeksit


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joulu tulla jollottaa.
Leivo jouluiseen kahvipöytään vaikkapa näitä herkkuja: gluteeniton suklaa-marenkijäädyke, suklaatryffelikakkua ja rommirusinapullaa!


© 2014-2017 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact