EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Ihana vadelma-suklaakakku viettelee syöjänsä. Tämä gluteeniton herkkukakku on näyttävä ja maukas ilmestys juhlapöydissä – ja maistuu takuulla kaikille herkuttelijoille ruokavaliosta riippumatta!

Vadelma-suklaakakku

Gluteeniton.

Yksi 20 cm halkaisijan kakku, josta riittää noin 8 hengelle.

Kakkupohja:

  • 3 kpl isoja kananmunia (4 pientä)
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 0,5 dl kaakaojauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Voikreemiä, vadelmahilloa ja suklaa-ganachea täyttämiseen ja kuorruttamiseen. Ohjeet voikreemiin ja suklaa-ganacheen löydät alempaa!

Ota kananmunat huoneen lämpöön vähintään 2 tuntia ennen leipomista. Leikkaa 20 cm halkaisijan kakkuvuokaan leivinpaperi ja aseta se vuoan pohjalle. Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Vaahdota lämpimät kananmunat ja sokeri todella kuohkeaksi vaahdoksi - vaahto on sopivaa, kun siivilästä jää vaahdon pinnalle kuvio useammaksi sekunniksi. Yhdistä loput kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Nostele kevyesti sekaisin nuolijalla, kunnes kuivat aineet ovat sekoittuneet kokonaan vaahtoon.

Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkupohja 180 asteessa kypsäksi, noin 25-35 minuuttia. Tarkista pohjan kypsyys cocktail-tikulla.

Anna pohjan jäähtyä vuoassa noin 40 minuuttia. Pyöräytä voi- tai palettiveitsellä kevyesti vuoan reunoja myöten. Käännä kakkuvuoka nurin ja kumoa pohja tasaiselle alustalle. Anna jäähtyä vuoan alla lopullisesti. Kääri täysin jäähtynyt kakkupohja tiiviisti muovikelmuun odottamaan jatkokäsittelyä. Säilytä kakkupohjaa huoneenlämmössä.

Valmista voikreemi samalla kertaa, kun täytät kakun.

Voikreemi:

  • 300 g suolatonta huoneenlämpöistä laktoositonta voita paloiteltuna
  • 200 g tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Vaahdota huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi kreemiksi, noin 5 minuuttia. Kylmemmän voin vaahdottamisessa kestää kauemmin. Voikreemin tulee olla valkoista, kuohkeaa ja ilmavaa. Mikäli valmistat voikreemin paljon ennen kakun täyttämistä säilytä sitä jääkaapissa ja vaahdota uudestaan ennen käyttöä.

Siisti kakkupohjan paistopinta leikkaamalla veitsellä ohut kerros pinnasta. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Mikäli pohjat tuntuvat kovin kuivilta kostuta niitä kevyesti mehulla, limsalla tai kylmällä kahvilla. Aloita kakun kokoaminen asettamalla kakun paistopuoli alimmaiseksi kerrokseksi.

Levitä pohjalle kevyt kerros voikreemiä. Levitä voikreemin päälle reilukerros vadelmahilloa. Hillo tai muu täyte levitetään aina voikreemin päälle eikä alle, koska alle levitettäessä voikreemi liukuu pois hillon päältä! Toista kaikki vielä toisessa kerroksessa. Aseta päällimmäiseksi alin kakkupohja sileä puoli ylöspäin. Tarkista, että kakku on suorassa sekä reunoilta että päältä. Tässä vaiheessa voit vielä helposti suoristaa ja tasoittaa pintaa! Levitä kakun reunoille ja pinnalla ohut kerros voikreemiä, joka pitää murut ja täytteet paikallaan. Nosta jääkaappiin noin 30 minuutiksi jähmettymään. Levitä toinen ohuehko kerros voikreemiä tasaiseksi kerrokseksi kakun reunoille ja pinnoille. Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintäänkin yhdeksi tunniksi.

Valmista tällä välin suklaa-ganache.

Suklaa-ganache:

  • 60 g tummaa suklaata paloiteltuna
  • 0,75 dl laktoositon kuohukermaa

Lämmitä kerma kattilassa kuumaksi, mutta ei kiehuvaksi, ja lisää suklaapalat. Nosta kattila pois liedeltä. Anna suklaan sulaa lämpimään kermaan, sekoittele välillä. Mikäli suklaa ei tahdo sulaa kermaan, nosta kattila takaisin miedolle lämmölle. Anna suklaa-ganachen jäähtyä hiukan ennen käyttöä. Suklaa-ganachen tulee olla haaleaa, mutta ei kuumaa. Sen tulee olla liikkuvaa, mutta ei täysin juoksevaa. Parhaimmillaan suklaa-ganache on 35-asteisena.

Nosta voikreemillä päällystetty kakku kakkuritilän tai leivinpaperin päälle pöydälle. Kaada suklaa-ganache kakun pinnalle ja reunoille. Kallista kakkuritilää, jotta suklaalevite leviää joka puolelle. Levitä tarvittaessa palettiveitsellä keskeltä reunoille päin. Anna ylimääräisen suklaalevitteen valua rauhassa leivinpaperille. Kun suklaa-ganache on hiukan asettunut, eikä enää valu, voit siirtää kakun tarjoilualustalle.

Käytä siirtämiseen pitkää palettiveistä avittaen kädelläsi. Myös pitkä ja leveä puukko/lettulasta käy. Siirrä kakku mahdollisimman lyhyen matkan ja mahdollisimman nopeasti. Tärkeintä on laskea kakku alas nopeasti reuna kerrallaan, jotta kakku pysyy siistinä eikä tarjoilualusta sotkeennu. Nosta kakku jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Vadelma-suklaakakku on parhaimmillaan parin päivän päästä täyttämisestä. Koristele kakku mielesi mukaan ennen tarjoilua, esimerkiksi voikreemiruusuilla joiden ohjeen löydät täältä.

Nosta kakku huoneenlämpöön 30-45 minuuttia ennen tarjoilua!

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, vadelma-suklaakakku, vadelmasuklaakakku, vadelma suklaakakku, suklaakakkupohja, vadelmahillo, voikreemi, suklaa-ganache, suklaaganache, suklaa ganache, suklaatäyte, suklaalevite, voikreemiruusu, gluteeniton, gl, keliakia, erikoisruokavalio, laktoositon, viljaton, lakkiaiset, ylioppilasjuhlat, kevään juhlat, valmistujaiset, häät

⇢ Seuraavalla sivulla: Joonatan leipoo - Keikautettu kinkkukakku
⇠ Edellisellä sivulla: Voikreemiruusut


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact