EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Voikreemiruusut

Tästä määrästä saat useita pieniä ja isoja ruusuja.

  • 150 g suolatonta voita
  • 100 g tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • Elintarvikeväriainetta, pasta- tai geeliväriä.

Vaahdota pehmeä huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Huomioithan, että voin tulee olla pehmeää, mutta ei sulaa! Voikreemi on valmista, kun vaahto on valkoista ja ilmavaa. Lisää haluttu väri valmiiseen voikreemiin pieni määrä kerrallaan. Pursota voikreemiruusut mieluiten heti kreemin valmistuksen jälkeen, jolloin se on helposti käsiteltävää. Mikäli voikreemi tuntuu liian lämpimältä ja alkaa sula heti alkuun, nosta se hetkeksi jääkaappiin. Älä yritä pursottaa jääkaappikylmää voikreemiä, vaan pehmitä sitä vaahdottamalla hetken aikaa uudestaan.

Voikreemiruusuja pursottaessa on suotavaa olla hiukan viileä ja varjoisa tila. Voikreemi sulaa lämpimässä, jolloin se ei enää pidä ruusun muotoa. Ota pursotinpussiin pienehkö määrä voikreemiä kerralla, sillä kreemi alkaa pehmetä käsiesi lämmöstä.

Voit valmistaa voikreemiruusut hyvissä ajoin ja säilyttää niitä pakkasessa tai jääkaapissa pitkiäkin aikoja – käytä tarpeen mukaan kakkujen ja leivonnaisten koristelussa. Pakkasessa voikreemiruusut säilyvät jopa kuusi kuukautta!

Käytä pursottamiseen joko tyllaa numero 103, 104 tai 125. Markkinoilta löytyy myös muita ruusun pursottamiseen soveltuvia tyllia, mutta nämä ovat ne yleisimmät mallit. Käytimme matalien ruusujen pursottamiseen tyllaa numero 103 ja 104. Isojen ja korkeiden ruusujen pursottamiseen käytä tyllaa numero 125.

Tarvitset tyllan lisäksi pursotinpussin, pieniä voi- tai leivinpaperin palasia ja alustan paperin alle, josta on hyvä pitää kiinni ja pyörittää pursotuksen aikana. Pieniä paperin palasia tarvitset, jotta voit siirtää ruusut helposti kylmään jähmettymään ja siirrettyä ne jähmetyttyään kakun päälle.

Katso opastusvideo voikreemiruusujen valmistukseen:

Kuvalliset ohjeet:

Ruusua pursottaessa tyllan leveä, pisaramainen,
kärki on alaspäin ja kapea pää ylöspäin.
Aloita pursottamalla pieni nupun alku, pieni puolikaari.
Voit myös pursottaa keon voikreemiä ja pursottaa
terälehtiä sen päälle puolelta toiselle.
Pursota nupun terälehdet vastakkaisista suunnista hiukan limittäin toistensa kanssa.
Nupun jälkeen terälehdet pursotetaan samaan suuntaan hiukan limittäin.
Tyllan leveä kärki osuu pursotusalustaan luoden jämerän tyven ja kevyen yläreunan.
Pyöritä alustaa vastakkaiseen suuntaan pursottamisen ajan.
Pidä pursotin pussia melkein 90 asteen kulmassa, niin ruusun lehdet aukeavat.
Purista pursotinpussia kevyen napakasti, jotta saat tasaiset terälehdet.
Muuttamalla pursotuspussin ja tyllan asentoa saat ruususta avoimemman
tai enemmän nuppullaan olevan.
Pidä tyllan leveä pää lähellä ruusun tyveä ja
levitä yläreunaa auki. Uloimmat terälehdet ovat avoimempia.

Voikreemiruusuja voi tehdä monella eri tavalla, eikä varsinaista virallista oikeaa tapaa ole. Voikreemi on helppo materiaali, joka pysyy hyvin melkein missä tahansa muodossa, kunhan se on sopivan jämäkkää pursotettaessa. Kokeilemalla löydät itsellesi parhaan tavan tehdä voikreemiruusuja ja muitakin kukkia. Näillä ohjeilla pääset toivottavasti helposti alkuun!

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, voikreemiruusut, voikreemi, voikreemikukka, voikreemin pursotus, voikreemiruusun pursottaminen, voikreemiruusun pursotus, pursottaa, ruusun pursotus, voikreemi ruusun pursotus, kakun koriste, kakunkoriste, kakkukoriste, kakun koristelu voikreemillä

⇢ Seuraavalla sivulla: Vadelma-suklaakakku
⇠ Edellisellä sivulla: Veera leipoo - Appelsiini-suklaacupcake


Lukijoiden arvosana:

****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact