EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Raparperi-pekonipiirakka

Mietin että raparperia voisi käyttää myös suolaisessa piiraassa.
Pekoni ja raparperin kirpeä maku sopii loistavasti yhteen!

Pohja:

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 100 g voita
  • 50 g Pecorino-juustoa raastettuna
  • 2 rkl vettä

Täyte:

  • 200 g pekonia
  • 300 g kesäkurpitsaa
  • 200 g raparperia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 3 kpl kananmunia
  • 0,5-1 dl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 0,5 tl suolaa
  • 100 g Pecorino-juustoa raastettuna

Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhossa. Nypi joukkoon kylmä voi.
Lisää juustoraaste ja vesi, sekoita tasaiseksi.
Taputtele taikina piirakka vuoan pohjalle. Anna pohjan jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti. Pistele pohja haarukalla.
Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10 minuuttia.

Valmista täyte. Leikkaa pekonit kuutioiksi. Huuhdo ja leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Pese raparperit ja kuori ne tarvittaessa. Viipaloi raparperi.

Laita pekonit kylmälle pannulle ja paista rapeaksi. Lisää raparperit ja kesäkurpitsat. Kuullota käännellen 3 minuuttia. Mausta seos timjamilla ja mustapippurilla.

Sekoita kerma, munat ja juustoraaste tasaiseksi. Mausta suolalla.

Kaada kasvis-pekonitäyte esipaistetun pohjan päälle. Kaada päälle muna-kermaseos.
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia kunnes pinta saa kauniin värin. Nauti!

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, Joonatan leipoo, raparperi pekonipiirakka, raparperi-pekonipiirakka, pekoni-raparperipiirakka, pekoniraparperipiirakka, pekoni raparperi piirakka, raparperipekonipiirakka, raparperi-pekoni-piirakka, suolainen piirakka, munamaito, quiche, piiras, suolainen piiras

⇢ Seuraavalla sivulla: Gluteeniton raparperipaistos
⇠ Edellisellä sivulla: Vaniljapullat


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Joonatan

Olen 28-vuotias vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja leipoa enemmän. Raportoin leipomuksistani Leipojat.fi -sivustolla kuukausittain.

Joonatan leipoo - Focaccia
Joonatan leipoo - Korvapuustit
Joonatan leipoo - Fariinisokerikeksit
Joonatan leipoo - Hiekkakakut
Joonatan leipoo - Feta-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Omena-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Risupiirakka
Joonatan leipoo - Gluteeniton bataattipiirakka
Joonatan leipoo - Juustokakku-soufflé
Joonatan leipoo - Keikautettu kinkkukakku
Joonatan leipoo - Omena-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Levylihapiirakka
Joonatan leipoo - Glögileipä
Joonatan leipoo - Pähkinä-rusinapataleipä
Joonatan leipoo - Mandariini-tofupiirakka
Joonatan leipoo - Sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Texmex-piirakka
Joonatan leipoo - Pinaatti-juustomuffinit
Joonatan leipoo - Hasselpähkinä-kaurakeksit
Joonatan leipoo - Raparperi-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Vadelma-banaanileipä
Joonatan leipoo - Suolainen panettone
Joonatan leipoo - Caramelitas-piirakka
Joonatan leipoo - Pellava-tomaatti-focaccia
Joonatan leipoo - Lakulaskiaispullat
Joonatan leipoo - Parmesaanileipä
Joonatan leipoo - Parsapiirakka
Joonatan leipoo - Pannukeksi
Joonatan leipoo - Tonnikalapiirakka
Joonatan leipoo - Brie-sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Mansikka-vuohenjuustopiirakka
Joonatan leipoo - Palsternakkarieskat
Joonatan leipoo - Basilika-mustikkapiirakka
Joonatan leipoo - Granaattiomenaskonssit
Joonatan leipoo - Omenaiset naurispiiraat
Joonatan leipoo - Hatšapuri
Joonatan leipoo - Puolukkajuustokakku


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact