Mehevä ja makuja täynnä oleva viskikakku itse tehdyllä kinuskikastikkeella kruunaa päiväsi! Tämä Amerikassa kovassa nosteessa oleva jälkiruokakakku maistuu ihanalta myös Suomen pimeinä ja viileinä iltoina. ![]() Viskikakku kinuskikastikkeella
![]() Vaahdota pehmeä huoneenlämpöinen voi, sokerit ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi, noin 3-5 minuuttia. Lisää kananmunat voivaahtoon yksitellen samalla voimakkaasti vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, kaneli ja suola. Lisää vaahtoon vuorotellen kuivia-aineita, maitoa ja viskiä nostellen nuolijalla kevyesti taikina tasaiseksi – aloittaen ja lopettaen kuivilla-aineilla, jotta seos ei juoksettuisi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. ![]() ![]() ![]() Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 20 cm halkaisijan kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 40-50 minuuttia, kunnes puutikkuun (hammas- tai tulitikku) ei jää märkää taikinaa ja kakun reunat irtoavat kevyesti vuoan reunoista. Pinnan tulisi olla kimmoisa - höllyvä pinta tarkoittaa raakaa kakkua. ![]() Anna kakun jäähtyä hiukan vuossaan ja valmista tällä välin kinuskikastike. Kinuskikastike:
Yhdistä aineet kattilassa ja anna kiehua keskilämmöllä noin 10-15 minuuttia. Sekoita kinuskia koko ajan huolellisesti pohjaa myöten. ![]() Tarjoile lämmin viskikakku kuuman kinuskikastikkeen ja vaniljajäätelön kera! ![]() Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, viskikakku, viski, whiskey cake, viski-kakku, viski kakku, skotlantilainen viskikakku, kahvikakku, kuivakakku, kakku, pehmeä, maukas, kostea, helppo, nopea, kinuskikastike, kinuski kastike, kinuski-kastike, karamellikastike, vaniljajäätelö, jälkiruoka, amerikkalainen, Amerikka ⇢ Seuraavalla sivulla: Joonatan leipoo - Omenaiset naurispiiraat Lukijoiden arvosana: ![]() Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact