EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Suklaacupcaket appelsiinikuorrutuksella

Olen kirottu. Kaikki yritykseni muffinssien ja cupcakejen parissa ovat aina epäonnistuneet: olen saanut aikaan vimmatusti kohonneita muffinsseja, jotka leviävät pitkin peltiä ja uunia, sekä muffinsseja, jotka eivät kohoa, mutta leviävät ympäriinsä siitä huolimatta. Olen tehnyt pelkästään leivinjauheelta maistuvia muffinsseja sekä suolaisia muffinsseja, joiden hallitseva maku oli ruokasoodan saippuaisuus. Olen tehnyt suklaacupcakeja jännittävällä reseptillä, johon tuli kaakaojauheen ja vehnäjauhon lisäksi lähinnä öljyä ja etikkaa (!) –ja makukin oli juuri vehnäjauhoisen etikkainen. Olen myös vetänyt mutkia suoriksi ja lopulta päätynyt siivilöimään cupcakejen kuorrutusta saadakseni voikokkareet pois käytettyäni liian kylmää voita. Normaali ihminen olisi ehkä ymmärtänyt jo aiemmin siirtyä muiden leivonnaisten pariin, mutta kun cupcake-himotus iski kesken keväisen viikonlopun, eihän siinä muu auttanut kuin kaivaa kovan onnen muffinssipelti kaapista ja tutkia reseptejä. Vähän hirvitti, mutta palkintoni eli cupcaket jumalaisella kuorrutuksella siintivät mielessä.

Ja nehän onnistuivat! Kohosivat kauniisti, paistuivat juuri sopiviksi ja kuorrutuskin oli koostumukseltaan muuta kuin raejuustoa. Pursotukset eivät tietenkään olleet kauniita, kun en ole aiemmin juuri pursottanut, mutta maku oli kohdallaan. Sain vaihekuvatkin otettua, mikä on poikkeuksellista. Kaikki siis meni kuin siinä tuunaus- ja askarteluohjelmassa, kunnes tajusin, että täällähän on jo vaniljacupcakejen ohje. Ja vaikka olin omaa ohjettani varten yhdistellyt ja soveltanut paria eri ohjetta, ohje oli lähes identtinen. Pahus.

Uusi yritys koitti seuraavana viikonloppuna. Otin astetta epävarmemman ohjeen ja lopputulos oli kyllä ihan hyvä. Sokeri tosin oli unohtua taikinasta kokonaan, joten kannattaa maistella taikinaa ihan tuostakin syystä. Pursotukset menivät pieleen, koska käytin väärää tyllaa, joka kauniin ruusukkeen sijaan ampuui irrallisia tuorejuustolonkeroita. Mutta maku oli taas kohdallaan, eikä taikina tälläkään kertaa levinnyt pitkin peltiä. Kirous iski, mutta vain puolittain.

Jos pitkästä kokemuksestani epäonnistumisten parissa täytyy nostaa pari onnistumisen kannalta elintärkeää ohjetta, ne ovat tässä:

1) Voin on oltava paitsi pehmeää, myös huoneenlämpöistä. Älä siis tyrkkää voita taikinaan tai kuorrutukseen heti, kun se antaa vähän periksi, vaan odota, odota, odota.

2) Älä täytä vuokia liian täyteen. 2/3 taikinaa vuoan korkeudesta on ehdoton maksimi, sen jälkeen tapahtuu kauheita.

3) Kuorruta cupcaket vasta kun ne ovat kunnolla jäähtyneet. Ennemmin liian myöhään kuin liian aikaisin.

P.S. Kuvissa sekä vanilja- että suklaacupcakeja, koska vain toisesta sai paljon kuvia.

Appelsiini-suklaacupcake

  • 100 g vehnäjauhoja
  • 0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 140 g sokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 40 g pehmeää, huoneenlämpöistä voita
  • 1,2 dl maitoa
  • 1 muna
  • N. 0,5 tl aitoa vaniljaa

Kuorrutukseen:

  • 50 g pehmeää, huoneenlämpöistä voita
  • 3 dl tomusokeria
  • 120 g appelsiinituorejuustoa (Valion)
  • 1-1,5 appelsiinin raastettu kuori

Vuoraa muffinssipelti paperivuoilla. Tästä taikinasta tulee 12 normaalikokoista cupcakea.

Sekoita vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe ja sokeri keskenään. Lisää sitten pehmeä voi ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos on hiekkamaista ja kaikki aineet ovat sekoittuneet keskenään.

Sekoita keskenään maito, muna ja vanilja. Lisää jauho-voiseokseen ja vatkaa vain sen verran, että ainekset ovat sekoittuneet keskenään.

Jaa taikina paperivuokiin ja paista 20-25 minuuttia.

Kuorrutusta varten siivilöi tomusokeri kulhoon ja lisää voi. Vatkaa, kunnes ainekset ovat sekoittuneet ja koostumus on tahnamainen, ei irrallinen. Lisää sitten jääkaappikylmä tuorejuusto ja appelsiininkuoriraaste, jatka vatkaamista kunnes kuorrutus on tasaista ja ilmavaa.

Laita kuorrutus hetkeksi jääkaappiin ennen pursotusta tai levittämistä, vatkaamisen jälkeen kuorrutus sulaa helposti.

Pursota tai levitä veitsellä kuorrutus hyvin jäähtyneiden cupcakejen päälle.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, Veera leipoo, cupcake, cupcaket, cupcakes, muffini, muffinssi, kuppikakku, kuppikakut, kuppi kakku, vanilja-cupcake, vanilia cupcake, suklaa-cupcake, suklaakuppikakku, suklaacupcake, suklaa cupcake, aito vanilja, tuorejuusto, tuorejuustokuorrute, appelsiinituorejuustokuorrute, appelsiin-suklaacupcake, appelsiini-suklaakuppikakut

⇢ Seuraavalla sivulla: Voikreemiruusut
⇠ Edellisellä sivulla: Unelmatorttu


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact