EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Niille, jotka ovat kyllästyneet macaroneiden yksipuoliseen makeuteen ja saavat skumpasta päänsäryn, mummoilutrendi on tervetullut pelastus. Kysehän on yksinkertaisesti siitä, että vanhat, hyväksi havaitut asiat nostetaan niiden ansaitsemaan arvoon. Kaiva siis kaapin perukoilta Myrna-kupit, laita sumpit pihisemään ja nautiskele seuraksi voihin leivottu pikkuleipä tai kaksi.

Herrasväen leipiin tulee sama taikina kuin lusikkaleipiin, joten askartelutahtoiset voivat painaa taikinan lusikanpesiin ja paistaa 12-15 minuuttia eli hiukan kauemmin kuin litteitä herrasväenleipiä. Täytteeksi sopii kiinteiden hillojen ja marmeladien (esim. omena-, vadelma-) lisäksi myös lemon curd -sitruunatahna, jota on kuvan leivonnaisten täytteenä.

Herrasväen pikkuleivät

  • 200 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 tl vanilja- tai vanilliinisokeria tai noin 1 tl aitoa vaniljaa
  • 1 tl leivinsoodaa
  • 4 dl vehnäjauhoja

Sulata voi kattilassa ja anna kiehahtaa. Sekoita joukkoon sokeri ja anna jäähtyä. (Tämän vaiheen voi hyvin tehdä kattilassa, koska perimätiedon mukaan joku on onnistunut sulattamaan muovisen taikinakulhon lusikkaleipiä tehdessään.)

Sekoita jäähtynyt seos tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekaan voi-sokeriseos. Sekoita taikina tasaiseksi.

Halutessasi voi käyttää taikinaa jääkaapissa puolisen tuntia käsittelemisen helpottamiseksi. Aseta pala valmista taikinaa leivinpaperin tai- alustan päälle ja kauli ohueksi levyksi. Leikkaa sopivan kokoisia pyörylöitä esimerkiksi snapsilasilla, nosta valmiit pyörylät leivinpellin päällä olevalle paperille (varovasti – taikina on haurasta!), purista ylijäänyt taikina palloksi ja aloita alusta siihen asti, kun kaikki taikina on leikattu pyörylöiksi (tai syöty).

Paista 175-asteisessa uunissa 7-10 minuuttia tai kunnes pinta on saanut aavistuksen väriä, mutta pohja on kullanruskea.

Täytä jäähtyneet pikkuleivät haluamallasi täytteellä, kierittele sokerissa tai ripottele päälle tomusokeria.

Varo pikkuleipärosvoja!

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, veera, leipoo, herrasväen, pikkuleivät, pikkuleipä, keksi, leivos, täyte, helppo

⇢ Seuraavalla sivulla: Vadelma-kookossilmät
⇠ Edellisellä sivulla: Wilhelmina-keksit


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Hienot on herrasväen leivät, kun löytäisi vielä sen herrasväen joille näitä tarjoilisi. Kuinkas juhannus meni helteissä?

– Papsa 22.06.2015


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact