EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Levylihapiirakka

Tätä lapsuudesta tuttua herkkua oli pakko tehdä. Sopii loistavasti syysiltaan teekupillisen kanssa! Makua helppo muokata mausteilla oman maun mukaan. Myös esimerkiksi soijarouhe tai tonnikala käy hyvin tähän.

Tarvitset paketin lehtitaikinaa. Toki lehtitaikinan voi tehdä itse, ja olisi pitänyt itsekin tehdä, mutta välillä sallittakoon valmistaikina. Nopeuttaa arkea myös.

Täyte:

  • 400 g jauhelihaa (itse halusin lihaisampaa niin laitoin enemmän)
  • 150 g sipulia (joka minulla jäi kauppaan)
  • 3 kpl kananmunia (2 munamaitoon ja 1 voiteluun)
  • 200-300 g juustoraastetta
  • 2 dl maitoa
  • 6 dl pitkää riisiä (raakana 2 dl)
  • 2 tl mustapippuria
  • 0,5 tl valkopippuria
  • 1tl suolaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1-2 rkl tomaattipyrettä
  • 2 kpl lihaliemikuutiota

Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Keitä riisi lihaliemessä kypsäksi. (Tai helppo tapa jota itse käytän: 2 dl vettä kattilaan lihaliemen kanssa, kun vesi kiehuu lisää 2 dl riisiä ja sammuta levy. Laita kattilaan kansi ja ja anna olla paikallaan 20 minuuttia. ja voilà, riisi on juuri sopivan kypsää!)

Paista pilkottu sipuli ja jauheliha pannulla, lisää mausteet ja lihaliemikuutio, tarkista maku. Riisin ollessa kypsää, lisää riisi pannulle ja paista vielä pari minuuttia.

Kauli lehtitaikina uunipellin kokoiseksi, eli valmiista taikinapaketista puolet levyistä, muista laittaa levyt hieman päällekkäin ettei jää rakoja pohjaan.

Levitä puolet juustoraasteesta pohjan päälle. Lisää jauheliha-riisiseos pohjanpäälle tasaisesti, jätä reunoihin hieman tyhjää niin saat suljettua piirakan. Sekoita maito ja 2 kananmunaa ja kaada täytteen päälle. Lisää loput juustoraasteet täytteen päälle.

Kauli loput taikinalevyt piirakan päälle. Nipistä reunat kiinni. Voitele piirakka kananmunalla ja pistele pintaan haarukalla reikiä ettei piirakan kansi ei turpoa uunissa.

Kypsennä uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes pinta on kullankeltainen.

Piirakan voi syödä hyvin lämpimänä, mutta maistuu hyvin myös jääkaappikylmänä.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, Joonatan leipoo, lihapiirakka, suolainen piirakka, levylihapiirakka, lehtitaikina, jauhelihatäyte, jauhelihariisitäyte, uunipellillinen, munamaito, syksy, iltapala, välipala, lounas, juhlapöytään

⇢ Seuraavalla sivulla: Omena-rusinakahvikakku
⇠ Edellisellä sivulla: Yrtti-juustosämpylät


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Joonatan

Olen 28-vuotias vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja leipoa enemmän. Raportoin leipomuksistani Leipojat.fi -sivustolla kuukausittain.

Joonatan leipoo - Focaccia
Joonatan leipoo - Korvapuustit
Joonatan leipoo - Fariinisokerikeksit
Joonatan leipoo - Hiekkakakut
Joonatan leipoo - Feta-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Omena-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Risupiirakka
Joonatan leipoo - Gluteeniton bataattipiirakka
Joonatan leipoo - Juustokakku-soufflé
Joonatan leipoo - Keikautettu kinkkukakku
Joonatan leipoo - Omena-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Levylihapiirakka
Joonatan leipoo - Glögileipä
Joonatan leipoo - Pähkinä-rusinapataleipä
Joonatan leipoo - Mandariini-tofupiirakka
Joonatan leipoo - Sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Texmex-piirakka
Joonatan leipoo - Pinaatti-juustomuffinit
Joonatan leipoo - Hasselpähkinä-kaurakeksit
Joonatan leipoo - Raparperi-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Vadelma-banaanileipä
Joonatan leipoo - Suolainen panettone
Joonatan leipoo - Caramelitas-piirakka
Joonatan leipoo - Pellava-tomaatti-focaccia
Joonatan leipoo - Lakulaskiaispullat
Joonatan leipoo - Parmesaanileipä
Joonatan leipoo - Parsapiirakka
Joonatan leipoo - Pannukeksi
Joonatan leipoo - Tonnikalapiirakka
Joonatan leipoo - Brie-sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Mansikka-vuohenjuustopiirakka
Joonatan leipoo - Palsternakkarieskat
Joonatan leipoo - Basilika-mustikkapiirakka
Joonatan leipoo - Granaattiomenaskonssit
Joonatan leipoo - Omenaiset naurispiiraat
Joonatan leipoo - Hatšapuri
Joonatan leipoo - Puolukkajuustokakku
Joonatan leipoo - Puolukkakakku


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact