EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Herkät ystävänpäiväkeksit ovat sydämenmuotoisia ja koristeltu makealla pikeerillä!

Ystävänpäiväkeksit

  • 100 g voita, huoneenlämpöistä
  • 1,25 dl sokeria
  • 0,5 kpl kananmunia
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • Ripaus suolaa
  • 2 tl maitoa
  • Koristetahnaan tomusokeria ja maitoa. Geelimäistä tai pastamaista mustaa elintarvikeväriä tahnan värjäämiseen.

Ota voi, muna ja maito huoneen lämpöön pari tuntia ennen leipomista.

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 3-5 minuuttia. Riko kananmunan rakenne haarukalla ja kaada siitä puolet voi-sokerivaahtoon samalla voimakkaasti vaahdotusta jatkaen. Vatkaa tasaiseksi. Lisää maito ja vaahdota tasaiseksi. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa muovikelmuun käärittynä vähintäänkin kaksi tuntia ennen kaulimista.

Kauli taikina kevyesti jauhotetulla pöydällä noin 5 mm paksuiseksi matoksi. Paina sydämenmuotoisella muotilla keksejä taikinaan. Nostele keksit veitsen avulla leivinpaperoidulle pellille tasaisin välein. Keksit eivät juurikaan leviä, joten voit asetella ne aika lähekkäin.

Paista 175 asteessa noin 8-12 minuuttia, kunnes keksit ovat ottaneet hiukan väriä pinnalta ja pohja on selvästi ruskettunut. Anna kuumien keksien seistä pellillä 5 minuuttia. Nosta lopuksi ritilän päälle jäähtymään. Anna jäähtyä kokonaan.

Valmista koristepikeeri maidosta ja tomusokerista. Lisää tomusokeriin pieni tilkka maitoa kerrallaan ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Tee reunoja varten paksua tahnaa ja sisäosia varten juoksevaa tahnaa. Värjää tahnaa halutessasi geelimäisillä elintarvikeväreillä.

Pursota ensin ohuet valkoiset reunat keksille. Anna jähmettyä noin vartti. Pursota juoksevammalla sokeritahnalla sisäosat ja levitä tarvittaessa tasaiseksi hammastikulla. Pieniä sydämiä saat tiputtelemalla pieniä pisaroita juoksevampaa pikeeriä pohjaväriin ja vetämällä kevyesti cocktailtikulla keskeltä poikki. Anna ystävänpäiväkeksien jähmettyä rauhassa useamman tunnin verran, mielellään yön yli.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, keksit, keksi, sokerikeksit, sugarcookies, sugar cookies, sokeritahna, tomusokeri, sydänkeksit, ystävänpäivä, ystävänpäiväkeksit, juhlakeksit, juhlapöytä, kahvipöytä, pikeeri

⇢ Seuraavalla sivulla: Joonatan leipoo - Pellava-tomaatti-focaccia
⇠ Edellisellä sivulla: Sandra leipoo - Pizzasämpylät


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Leipojat viettävät kesälomaa elo-syyskuun!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact