EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Todella maukas ja pehmeä cappuccino-kakku vaatii hiukan vaivaa, mutta on ehdottomasti vaivansa väärti! Suussa sulava cappuccino-moussekakku on gluteeniton, mutta maistuu takuulla kaikille. Leivo ihastuttava kahvin makuinen cappuccino-kakku kevään juhlapöytään!

Aloita cappuccino-kakun leipominen gluteenittoman kakkupohjan valmistuksella päivä ennen moussen valmistusta. Seuraavana päivänä valmistetaan kuumamarenki (ohje täältä!) ja cappuccino-mousse, aloittaen kuumamarengista.

Voit leipoa cappuccino-kakun hyvissä ajoin ennen juhlapäivää, sillä se säilyy pakkasessa hyvänä jopa kaksi kuukautta! Nosta valmis kakku pakkasesta juhlapäivänä tunti ennen tarjoilua – koristele ja nauti!

Cappuccino-kakku

Yksi 20 cm halkaisijan kakku.

Pohja:

15 cm halkaisijan kakkupohja.

  • 2 kpl pieniä kananmunia huoneenlämpöisinä
  • 0,75 dl sokeria
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 0,25 dl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 0,5 tl leivinjauhetta

Ota kananmunat huoneenlämpöön vähintäänkin kaksi tuntia ennen leipomista. Munat vatkautuvat paremmin lämpimänä. Leikkaa leivinpaperista 15 cm halkaisijan vuokaa apuna käyttäen ympyrä, joka laitetaan vuoan pohjalle. Lämmitä uuni 180-asteiseksi.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi – vaahto on sopivaa, kun vispilän kuvio jää vaahdon pinnalle useammaksi sekunniksi. Yhdistä perunajauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Siivilöi kuivat aineet muna-sokerivaahtoon, nostele varovasti sekaisin nuolijalla. Riittää, että kuivat aineet ovat täysin sekoittuneet vaahtoon. Älä sekoita turhaan enempää tai kakkupohjasta tulee tiivis. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkupohjaan ja tasoita pinta nuolijalla. Paista kypsäksi 180 asteessa noin 15 minuuttia. Tarkkaile paistoa ja testaa kypsyys cocktail-tikulla.

Anna pohjan jäähtyä kokonaan ennen cappuccino-moussen valmistusta. Voit leipoa kakkupohjan päivää aikaisemmin ja säilyttää sitä muovikelmuun käärittynä huoneen lämmössä.

Cappuccino-mousse:

  • 400 g laktoositonta vispikermaa kevyesti vaahdotettuna
  • 200 g kuumamarenkia (Ohje täältä!)
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 7 tl pikakahvijauhetta
  • 6 rkl kylmää vettä
  • 4 tl liivatejauhetta (8 liivatelehteä)

Valmista kuumamarenki ohjeen mukaan. Vaahdota vispikerma ja vaniljasokeri kevyeksi vaahdoksi isossa kulhossa. Älä vaahdota kermaa kovaksi vaahdoksi, kakusta tulee ilmavampi kevyellä vaahdotuksella. Liuota pikakahvijauhe kylmään veteen juomalasissa, sekoita tasaiseksi kahviksi. Lisää liivatejauhe kylmään kahviin ja anna turvota noin 5 minuuttia. Kuumenna kahvi-liivateseos mikrossa nestemäiseksi. Tarkkaile mikroa, sillä liivate kuohuu herkästi yli reunojen lämmetessään! Sekoita liivateseos tasaiseksi ja anna jäähtyä muutama minuutti. Liivatteen tulee olla käytettäessä juoksevaa, mutta ei tulikuumaa. Kaada lämmin liivateseos ohuena nauhana kermavaahdon joukkoon samalla voimakkaasti sekoittaen. Käytä sekoittamiseen sähkövatkainta niin saat tasaisemman lopputuloksen! Pyöräytä vielä nuolijalla kulhon reunoja ja pohjaa myöten, jotta liivate on varmasti tasaisesti sekoitettu. Nostele kuuma marenki kahdessa erässä kermavaahdon joukkoon. Käytä nuolijaa ja kevyitä liikkeitä, jotta mousse säilyisi ilmavana ja pehmeänä. Kun kuumamarenki on täysin sekoittunut kermavaahtoon on se valmis käytettäväksi. Käytä mousse mahdollisimman nopeasti, sillä liivate alkaa jähmettää sitä hyvin pian.

Vaahdota valkuaisista kuumamarenkia ja kermasta kevyttä kermavaahtoa.
Anna liivatteen turvota vahvan kahvin sekaan. Kaada mikrossa lämmitetty
liivate ohuena nauhana kermavaahdon joukkoon samalla voimakkaasti sekoittaen.
Sekoita kuumamarenki kahdessa erässä kermavaahdon joukkoon.

Aseta 20 cm halkaisijan kakkurenkaan tai irrotettavan kakkuvuoan pohjalle aikaisemmin leipomasi kakkupohja. Sijoita kakkupohja keskelle kakkurengasta/irrotettavaa kakkuvuokaa. Kostuta pohjaa kylmällä erittäin vahvalla kahvilla, noin 0,5 dl kahvia riittää. Kaada tai pursotta cappuccino-mousse varovasti kakkuvuokaan pohjan ympärille ja päälle. Tasoita pinta palettiveitsellä. Kopauta kakkuvuokaa pöytään pari kolme kertaa, jotta isoimmat ilmakuplat puhkeavat kakun sisältä. Tarkoitus on saada tasainen, mutta ilmava sisus ilman isoja aukkoja kakussa. Nosta cappuccino-kakku jääkaappiin tai pakkaseen hyytymään vähintäänkin neljäksi tunniksi. Voit valmistaa moussekakun pakkaseen hyvissä ajoin ennen tarvetta – moussekakku säilyy pakkasessa kaksi kuukautta tiiviisti peitettynä vuoassaan!

Saat parhaan tuloksen käyttämällä kakkurengasta tai irtopohjavuokaa.

Nosta cappuccino-kakku pakkasesta huoneen lämpöön yksi tunti ennen tarjoilua. Jääkaapista kakku on hyvä nostaa huoneen lämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Irrota kakkurengas jähmettyneen moussekakun ympäriltä pyöräyttämällä kevyesti paletti- tai voiveitsellä kakun ja vuoan reunoja ja pohjaa myöten. Lämmitä rengasta hiukan käsillä hinkkaamalla ja nosta se varovasti suoraan ylöspäin. Tunnet kyllä onko moussekakku vielä kiinni jostain kohdasta, jos näin on pyöräytä palettiveitsellä uudestaan. Älä yritä nostaa rengasta väkisin tai kakku saattaa hajota. Lämmitä rengasta käsillä ja irrota kakku sisäpuolelta palettiveitsellä pyöräyttämällä.

Koristele esimerkiksi suklaisilla kahvipavulla ja voikreemiruusuilla (ohje täältä)!

Cappuccino-moussekakku säilyy jääkaapissa noin 3 vuorokautta. Pakkasessa kakku säilyy noin 2 kuukautta.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, cappucino-kakku, cappucinokakku, cappucino kakku, cappuccino-kakku, cappuccinokakku, kahvikakku, kahvi kakku, kahvi-kakku, moussekakku, mousse-kakku, mousse, kahvimousse, pehmeä, miellyttävä, maukas, gluteeniton, keliakia, gl, erikoisruokavalio, laktoositon, viljaton, valmistujaiset, ylioppilasjuhlat, kevään juhlat, lakkiaiset, häät


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact