EtusivuReseptitOta yhteyttä

Mincemeat pie eli jouluinen tartletti

Noin 15 kappaletta

Tarvitset tartletteja varten murotaikinaa ja mincemeat-täytettä ja metallisia tartlettivuokia tai esim. muffinivuokia. Myös pienet suupalan kokoiset leivosvuoat sopivat tähän mainiosti.

Kauli murotaikina 3 mm paksuiseksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Leikkaa hieman valitsemiasi piirakkavuokia isompia taikinaympyröitä ja taputtele taikina kevyesti voideltuihin muotteihin. Voit käyttää pientä murotaikinapalloa taputtelussa apuna jolloin saat myös vuoan kulmat tiivistettyä. Leikkaa ylimääräinen taikina terävällä puukolla tai palettiveitsellä vuoan reunaa mukaillen, jotta saat reunoista tasaisen kauniita.

Leikkaa murotaikinasta käyttämälläsi vuoalla tai veitsellä vuoan kokoisia paloja tartletin kanneksi. Voit myös leikata erilaisia kuvioita, kuten tähtiä, mikäli et halua peittää koko tartlettia.

Lusikoi mincemeat-täytettä noin 2/3 osaa muropohjilla vuorattuihin vuokiin. Peitä kannella tai leikkaamillasi kuvioilla. Kannet tarttuvat pohjaan ilman voitelua, joten sinun ei tarvitse kuin taputella kevyesti sormella kansi kiinni täytteeseen ja reunoihin. Mikäli peität koko tartletin tee keskelle kantta pieni viilto terävällä veitsellä, jotta höyry pääsee ulos paiston aikana.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes mincemeat piet ovat kullan keltaisia.

Irrota tartletit vuoista vasta, kun ne ovat kunnolla jäähtyneitä. Jouluiset tartletit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä noin kolme päivää.

HUOM! Mikäli käytät metallisia vuokia sinun ei tarvitse huolehtia vuokien voitelusta ensimmäisen käyttökerran jälkeen, kun jätät vuoat pesemättä. Vuoat säilyvät näin hyvin valmiiksi voideltuina ja piirakkapohjasi irtoavat vuoista uskomattoman helposti. Mikäli peset vuokia on sinun voideltava vuoat joka kerta ennen käyttöä!

Mince piet ovat perinteisiä englantilaisia joululeivonnaisia, jotka sopivat erinomaisesti
myös suomalaiseen suuhun!

⇢ Seuraavalla sivulla: Cappuccino-kakku
⇠ Edellisellä sivulla: Joonatan leipoo - Glögileipä


Ei arvosteluja vielä!Sinun arvosanasi:Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Kesä lähestyy ja leivonnaisissa maistuvat mm. raparperi ja mansikka!
Kirpsakan makea mansikka-raparperipaistos vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact