EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Hedelmäinen siemenlimppu

  • 0,5 dl piimää
  • 50 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
  • 3/4 dl siirappia
  • 1 dl pellavansiemenrouhetta
  • 1,5 tl suolaa
  • 2 tl pomeranssinkuorta
  • 200 g mincemeat-täytettä tai 100 g kuivattuja aprikooseja ja 100 g kuivattuja rusinoita
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 0,5 dl öljyä
  • noin 12 dl vehnäjauhoja

Voiteluun kahvia ja siirappia tai sokeria.

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja murenna/sekoita joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon siirappi, suola, mausteet, kuivatut hedelmät ja siemenet sekä öljy. Lisää joukkoon vehnäjauhoja muutamassa erässä ja alusta taikina kimmoisaksi, noin 10 minuutin ajan. Taikina saa jäädä hiukan märäksi.

Anna taikinan kohota noin puoli tuntia vedottomassa paikassa esim. mikrossa. Muotoile taikinasta 2 limppua. Anna leipien kohota pellillä liinan alla noin puoli tuntia.

Paista ensin 200 asteessa 10-15 minuuttia ja laske sitten lämpö 175 asteeseen ja paista vielä 25-30 minuuttia. Paistoaika on yhteensä noin 40 minuuttia. Aivan paiston loppupuolella, noin 30 minuutin kohdalla, voitele limput kahvisiirapilla. Kypsä leipä kopisee, kun sen pohjaa naputellaan sormenpäillä tai veitsellä.

⇢ Seuraavalla sivulla: Sari leipoo - Ruis-mantelipiparit
⇠ Edellisellä sivulla: Karpalomousse


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joulu tulla jollottaa.
Leivo jouluiseen kahvipöytään vaikkapa näitä herkkuja: gluteeniton suklaa-marenkijäädyke, suklaatryffelikakkua ja rommirusinapullaa!


© 2014-2017 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact