EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

13.12.2016

Ruis-mantelipiparit

  • 200 g voita
  • 2 dl (280 g) tummaa siirappia
  • 3 dl fariinisokeria
  • 2 rkl kanelia
  • 1,5 rkl neilikkaa
  • 1 rkl inkivääriä
  • 1 rkl pomeranssinkuorijauhetta
  • 0,5 rkl muskottipähkinäjauhetta
  • 3 kpl munia
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 3 dl mantelijauhetta
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl soodaa

Mittaa kattilaan voi, siirappi, fariinisokeri ja mausteet. Sulata liedellä ja anna kiehahtaa.
Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon kananmunat.
Lisää seokseen keskenään sekoitetut jauhot + sooda.
Sekoita tasaiseksi.
Anna kovettua jääkaapissa yön yli.
Kauli taikina ohueksi ja ota muotilla piparkakkuja.
Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia uunin keskitasolla.

Parhaita pipareita mitä olen tehnyt ja syönyt! Paljon, mutta sopivasti mausteita, rapeita ja täyteläisen makuisia. En muista, mistä ohjeen olen alun perin saanut. Sen jälkeen en ole muilla ohjeilla pipareita tehnytkään. Jos ei kerro syöjälle, että pipareissa ruis- ja mantelijauhoja, niin eipä sitä edes välttämättä huomaa. Voittaa peruspiparit mennen tullen, myös ravintoarvoltaan :)

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, sari leipoo, ruis-mantelipiparit, piparit, piparkakut, joulu, joululeivonta, ruisjauho, mantelijauho, muskotti, ruis mantelipiparit, ruispiparit, ruismantelipiparit

⇢ Seuraavalla sivulla: Paraisten piparkakut
⇠ Edellisellä sivulla: Hedelmäinen siemenlimppu


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Sari

Olen kolmekymppinen savolaisnainen, kahden pikkutytön (s. 2011 ja 2013) äiti ja yhden miehen vaimo. Asumme Juvalla vanhassa puutalossa, peltojen keskellä, metsien ympäröiminä. Lähellä luontoa ja sen arvokkaita antimia :) Olen valmistunut leipuri-kondiittoriksi Espoon ammattioppilaitoksesta vuonna 2007. Tällä hetkellä leipominen on vain harrastus, tosin oikein mukava ja hyödyllinen sellainen. Blogissa kerron itse valmistamieni tuotteiden lisäksi vähän elämästämme maaseudulla sekä muun muassa näkemyksistäni ruoan alkuperän suhteen. Mitään ekstrahienoja kakkuluomuksia ei ole luvassa vaan perusohjeita tuunattuna. Sellaisia mitä itse arjessa syömme. Tervetuloa mukaan, toivottavasti viihdyt ja opit myös jotain uutta!

Sari leipoo - Gluteenittomat pähkinäpikkuleivät
Sari leipoo - Gluteeniton siemennäkkäri
Sari leipoo - Savolainen ryynirieska
Sari leipoo - Mustikkakukko eli rättänä
Sari leipoo - Juureskierteet
Sari leipoo - Gluteenittomat suklaaleivokset
Sari leipoo - Gluteenittomat porkkana-tattarisämpylät
Sari leipoo - Lohi-feta-parsakaalipiirakka
Sari leipoo - Frozen-kakku
Sari leipoo - Gluteeniton suklaa-kesäkurpitsakakku
Sari leipoo - Marjapiirakka
Sari leipoo - Da Capo -banaanikakku
Sari leipoo - Ruis-mantelipiparit


© 2014-2017 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact