EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Perinteinen itävaltalainen vadelmapiirakka, Linzin torttu, maistuu myös suomalaisessa kahvipöydässä. Hasselpähkinöillä ja mantelilla maustettu muropohja ja ihana vadelmahillo ovat taivaallinen yhdistelmä.

Linzin torttu

Yksi 23 cm halkaisijan torttu.

  • 170 g huoneenlämpöistä voita
  • 2,25 dl sokeria
  • 1 keltuainen
  • 90 g hasselpähkinöitä jauhettuna hienoksi
  • 120 g mantelijauhetta
  • 3,25 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl suolaa

Täytteeksi:

  • N. 3 dl vadelmahilloa

Voit keittää vadelmahillon myös itse. Ohjeen vadelmahilloon löydät täältä.

Halutessasi voit paahtaa hasselpähkinät ennen jauhamista. Paahtaminen tuo esiin hasselpähkinän nougatmaista makua. Paahda hasselpähkinöitä uunipellillä 175 asteessa noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Irrota paahdetuista hasselpähkinöistä liiat kuoret pois hieromalla niitä keittiöpyyhkeen sisällä. Jauha jäähtyneet hasselpähkinät hienoksi jauheeksi monitoimikoneessa.

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, koneella noin 3-5 minuuttia. Lisää keltuainen samalla voimakkaasti vatkaten. Yhdistä loput kuivat aineet keskenään ja lisää ne voi-sokerivaahtoon nopeasti tasaiseksi sekoittaen. Riittää, että aineet ovat tasaisesti sekaisin murumaisena seoksena. Painele seosta pari kertaa käsin, jotta siitä muodostuu kiinteämpi taikina.

Jaa taikina kahteen osaan. Ota kakkurengas tai irrotettavan kakkuvuoan pelkkä reuna, 23 cm halkaisija, ja aseta se leivinpaperoidulle pellille. Painele toinen puoli taikinasta renkaan sisälle pohjaksi ja noin 2 cm korkuisiksi reunoiksi. Nosta kylmään jähmettymään noin 30 minuutiksi.

Jauhota uunipellin kokoinen leivinpaperiarkki ja kauli toinen taikinapuolikas pyöreäksi matoksi, jonka halkaisija on hiukan yli 23 cm. Ota taikinamatosta 23 cm halkaisijan kakkurenkaalla tai vuoalla pyöreä pala. Suikaloi pyöreä taikinalevy taikinapyörällä 2 cm levyisiksi suikaleiksi. Nosta leivinpaperi ja sen päällä taikinasuikaleet pakastimeen tai jääkaappiin noin 30 minuutiksi jähmettymään.

Täytä jähmettynyt pohja vadelmahillolla, noin 3 dl, levitä tasaisesti. Nosta jähmettyneet taikinasuikaleet ristikoksi vadelmahillon päälle. Katkaise suikaleiden päät sopiviksi tarvittaessa. Nosta koko komeus jääkaappiin jähmettymään noin 30 minuutiksi.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes reunat ja ristikko ovat ottaneet kunnolla väriä.

Anna jäähtyä renkaassa puolisen tuntia ennen irrotusta. Pyöräytä voiveitsellä vuoan sisäreunoja myöten ennen irrotusta. Koristele jäähtynyt Linzin torttu halutessasi tomusokerilla.

Linzin torttu säilyy huoneenlämmössä ilmatiiviisti pakattuna noin 3-5 vuorokautta.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, ohjeita, resepti, reseptejä, Linzin torttu, Lindtsin torttu, Lindtzin torttu, Lindzin torttu, Lindin torttu, Linzintorttu, piirakka, piiras, perinteinen, hillotorttu, vadelmapiirakka, hasselpähkintorttu, mantelitorttu, itävaltalainen, murotaikina

⇢ Seuraavalla sivulla: Marjaisa piimäkakku
⇠ Edellisellä sivulla: Joonatan leipoo - Basilika-mustikkapiirakka


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Leipojat viettävät kesälomaa elo-syyskuun!


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact