EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Tämä herkullinen kahvikakku saa mehevyytensä omenahillosta. Täydellinen omena-rusinakahvikakku maistuu teekupposen kera syksyn pimenevinä iltoina.

Omena-rusinakahvikakku

Yksi noin kahden litran kahvikakku.

  • 220 g pehmeää voita
  • 3,5 dl sokeria
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 2 kpl kananmunia
  • 4,5 dl omenahilloa omenapaloilla (tähän käy erinomaisesti kotitekoinen vähäsokerinen omenahillo, esim. talviomenahillo ilman soseutusta.)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 2 tl soodaa
  • 2,5 dl rusinoita
  • 1 iso omena kuorittuna ja siivutettuna

Sitruuna-appelsiinisokerikuorrute:

  • 2,5 dl tomusokeria
  • 0,5 tl kanelia
  • 1,5 rkl sitruunanmehua
  • 1,5 rkl appelsiinimehua

Esilämmitä uuni 175 asteeseen.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit ilmavaksi vaahdoksi, noin 3-5 minuuttia. Lisää kananmunat yksikerrallaan samalla voimakkaasti sekoittaen. Lisää omenahillo. Yhdistä kuivat aineet ja nostele ne nopeasti voivaahdon sekaan. Nostele lopuksi rusinat taikinan sekaan.

Voitele kakkuvuoka kevyesti. Kuori ja siivuta omena. Asettele omenaviipaleet vuoan pohjalle haluamallasi tavalla. Omenaviipaleet jäävät kakun päälle kauniiksi muodostelmaksi.

Kaada taikina omenaviipaleiden päälle ja tasoita nuolijalla.

Paista 175 asteessa noin 50-60 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys puisella tikulla, hammastikulla, mikäli kakkuun työnnettyyn tikkuun ei jää märkää taikinaa on kakku kypsä. Kakun hieman jäähdyttyä käännä vuoka ympäri lautasen päälle – kakun tulisi irrota vuoasta ongelmitta. Anna jäähtyä vuoan alla ennen kuorrutuksen lisäämistä.

Valmista kuorrute hieman ennen tarjoilua. Siivilöi tomusokeri ja kaneli pieneen kulhoon. Lisää sitruuna- ja appelsiinimehu sokeriin vähän kerrallaan samalla voimakkaasti sekoittaen. Sekoita kuorrute tasaiseksi. Lisää mehua tarvittaessa. Valuta täysin jäähtyneen kakun päälle.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, helppo, makea, omenahillo, rusina, rusinat, rusinoita, omenoita, kahvikakku, kakut, kuivakakku, amerikkalainen, kaneli, muskottipähkinä, sitruuna, appelsiini, tomusokeri, kuorrute

⇢ Seuraavalla sivulla: Puolukka-kauraleipä
⇠ Edellisellä sivulla: Joonatan leipoo - Levylihapiirakka


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Talvella maistuu kuppi kuumaa ja pala ihanaa kakkua, vaikkapa suussa sulavaa suklaakakkua?


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact