EtusivuReseptitOta yhteyttä

02.12.2015

Panettone on italialainen, Milanon seudulta lähtöisin oleva joulun ja uuden vuoden aikaan tarjottava pullamainen kakku, kertoo wikipedia. Ajattelin kokeilla erilaista panettonea makean sijaan. Ja hyvältä kyllä maistuu. Ehkä vähän korkeampi olisi ollut kiva, olisi pitänyt malttaa kohottaa kauemmin. Suolaisen valmistaminen sujuu nopeammin kuin makean, joka kestää huomattavasti pitempään. Ehkäpä teen makean panettonin tammikuussa. Ohjeesta riittää noin 10 hengelle.

Suolainen panettone

  • 1 pkt pekonia
  • 0,5 dl öljyä ja pekonin rasvaa (itse käytin hieman seesamiöljyä ja loput oliiviöljyä)

Taikina:

  • 2 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl (cashew)pähkinää
  • 1 dl rusinaa, karpaloa tai muuta kuivattua hedelmää
  • Noin 5 dl hiivaleipäjauhoja

Pinnalle:

  • Aurinkokuivattuja tomaatteja pienennettynä (omastani nämä puuttuivat, koska jätin ne kaupan kassalle)

Pienennä pekoni ja ruskista pannulla. Anna jäähtyä ja kaada joukkoon öljy.

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää muut ainekset (muista pekoni+öljy) ja alusta pehmeäksi taikinaksi.
Anna kohota vedottomassa paikassa noin 20 minuuttia.

Voitele irtopohjavuoka ja painele taikina kevyesti vuokaan niin että ilmat lähtevät.
Kohota uudelleen noin 20-40 minuuttia.

(Pienennä pinnalle aurinkokuivattuja tomaatteja ja paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla puoli tuntia.)

Avainsanat: leipojat, leivonta, Joonatan leipoo, ohje, resepti, ohjeita, reseptejä, artikkeleita, suolainen, pekoni, panettone, joulukakku, italialainen kakku, Milano, hiivataikina, leipä, pullamainen, kakkumainen leipä, pähkinä, cashew, kuivattu hedelmä, aurinkokuivattu tomaatti, joulu

⇢ Seuraavalla sivulla: Sandra leipoo - Lucia-pullat
⇠ Edellisellä sivulla: Gluteenittomat piparit


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Joonatan

Olen kolmekymppinen vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja leipoa enemmän.

Joonatan leipoo - Focaccia
Joonatan leipoo - Korvapuustit
Joonatan leipoo - Fariinisokerikeksit
Joonatan leipoo - Hiekkakakut
Joonatan leipoo - Feta-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Omena-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Risupiirakka
Joonatan leipoo - Gluteeniton bataattipiirakka
Joonatan leipoo - Juustokakku-soufflé
Joonatan leipoo - Keikautettu kinkkukakku
Joonatan leipoo - Omena-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Levylihapiirakka
Joonatan leipoo - Glögileipä
Joonatan leipoo - Pähkinä-rusinapataleipä
Joonatan leipoo - Mandariini-tofupiirakka
Joonatan leipoo - Sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Texmex-piirakka
Joonatan leipoo - Pinaatti-juustomuffinit
Joonatan leipoo - Hasselpähkinä-kaurakeksit
Joonatan leipoo - Raparperi-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Vadelma-banaanileipä
Joonatan leipoo - Suolainen panettone
Joonatan leipoo - Caramelitas-piirakka
Joonatan leipoo - Pellava-tomaatti-focaccia
Joonatan leipoo - Parmesaanileipä
Joonatan leipoo - Parsapiirakka
Joonatan leipoo - Pannukeksi
Joonatan leipoo - Tonnikalapiirakka
Joonatan leipoo - Brie-sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Palsternakkarieskat
Joonatan leipoo - Basilika-mustikkapiirakka
Joonatan leipoo - Granaattiomenaskonssit
Joonatan leipoo - Omenaiset naurispiiraat
Joonatan leipoo - Hatšapuri
Joonatan leipoo - Puolukkajuustokakku
Joonatan leipoo - Lakulaskiaispullat
Joonatan leipoo - Puolukkakakku
Joonatan leipoo - Mansikka-vuohenjuustopiirakka


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact