EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

02.12.2015

Panettone on italialainen, Milanon seudulta lähtöisin oleva joulun ja uuden vuoden aikaan tarjottava pullamainen kakku, kertoo wikipedia. Ajattelin kokeilla erilaista panettonea makean sijaan. Ja hyvältä kyllä maistuu. Ehkä vähän korkeampi olisi ollut kiva, olisi pitänyt malttaa kohottaa kauemmin. Suolaisen valmistaminen sujuu nopeammin kuin makean, joka kestää huomattavasti pitempään. Ehkäpä teen makean panettonin tammikuussa. Ohjeesta riittää noin 10 hengelle.

Suolainen panettone

  • 1 pkt pekonia
  • 0,5 dl öljyä ja pekonin rasvaa (itse käytin hieman seesamiöljyä ja loput oliiviöljyä)

Taikina:

  • 2 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl (cashew)pähkinää
  • 1 dl rusinaa, karpaloa tai muuta kuivattua hedelmää
  • Noin 5 dl hiivaleipäjauhoja

Pinnalle:

  • Aurinkokuivattuja tomaatteja pienennettynä (omastani nämä puuttuivat, koska jätin ne kaupan kassalle)

Pienennä pekoni ja ruskista pannulla. Anna jäähtyä ja kaada joukkoon öljy.

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää muut ainekset (muista pekoni+öljy) ja alusta pehmeäksi taikinaksi.
Anna kohota vedottomassa paikassa noin 20 minuuttia.

Voitele irtopohjavuoka ja painele taikina kevyesti vuokaan niin että ilmat lähtevät.
Kohota uudelleen noin 20-40 minuuttia.

(Pienennä pinnalle aurinkokuivattuja tomaatteja ja paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla puoli tuntia.)

Avainsanat: leipojat, leivonta, Joonatan leipoo, ohje, resepti, ohjeita, reseptejä, artikkeleita, suolainen, pekoni, panettone, joulukakku, italialainen kakku, Milano, hiivataikina, leipä, pullamainen, kakkumainen leipä, pähkinä, cashew, kuivattu hedelmä, aurinkokuivattu tomaatti, joulu

⇢ Seuraavalla sivulla: Suklaatorttu
⇠ Edellisellä sivulla: Veera leipoo - Appelsiini-suklaakakku


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.


© 2014-2017 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact