EtusivuReseptitOta yhteyttä

10.02.2016

Ystävänpäivä lähestyy! Tänä vuonna voit ilahduttaa ystäviäsi leipomalla itse suklaisia täytettyjä sydänleivoksia. Leivokset voi koristella jokaiselle ystävälle yksilöllisellä tavalla. Mikäli haluat päästä vähän helpommalla, voit tehdä samasta taikinasta muffinsseja silikoni- tai paperimuotteihin, jotka voi myös koristella teeman mukaisesti tai vieläkin helpommalla pääsee tekemällä yhden ison kakun, jonka voi halutessassaan täyttää tai vain päällystää ja kutsua kaikki ystävät saman pöydän ääreen nauttimaan. Leivosaihiot/muffinssit/kakkupohjan voi leipoa hyvissä ajoin ja pakastaa ja koristella vasta ystävänpäivän aamuna.

Leivosten ohje on gluteeniton ja helposti muunnettavissa myös maidottomaksi käyttämällä maidotonta margariinia, kookos/soija/kauramaitoa ja tummaa maidotonta suklaata. Taikina soveltuu erinomaisesti myös täytekakkupohjaksi. Ohjeesta tulee noin 12-15 kappaletta muffinsseja, yksi sähköuunipellinen tai yksi pieni kakkuvuoka.

Gluteenittomat suklaaleivokset

  • 150 g voita/margariinia
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 3 dl gluteenitonta jauheseosta
  • 1 dl hienoa mantelijauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 dl kaakaojauhetta
  • 1,5 dl maitoa
  • 120 g tummaa suklaata sulatettuna

Sekoita kulhossa gluteeniton jauhoseos, mantelijauho, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Lisää voi-sokeri-munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja maitoa.

Sulata suklaa mikrossa. Lisää taikinaan lopuksi sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi.

Annostele taikina muffinssivuokiin, leivosvuokiin, sähköuunin pellille tai voideltuun kakkuvuokaan. Paista muffinsseja/leivosaihioita/pellille levitettyä taikinaa 225 asteessa n. 15 minuuttia. Kakkuvuoassa paistettaessa paistoaika on n. 25 minuuttia. Anna leivospohjien/kakkupohjan jäähtyä hyvin ennen leikkaamista jaa täyttämistä.

Täyte ja kuorrutus:

  • 1 prk (250 g) maustettua rahkaa (makea mansikka tai kuningatar)
  • 2 dl vaahdotettua kermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl mansikkatomusokeria (tavallinenkin sokeri käy)
  • Väliin hilloa
  • Koristeluun strösseleliä, sokerisydämiä, sokerikuulia, suklaata tms.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja sokerit.

Levitä hilloa joka toisen leivospohjan päälle, lusikoi kermatäytettä hillon päälle. Paina toinen sydänpala kermatäytteen päälle. Levitä kermatäytettä leivoksen päälle ja sivuille. Tasoita veitsellä tai paletilla. Koristele haluamallasi tavoin.

Teimme pikkuapulaisteni kanssa annoksesta kuusi kappaletta sydämenmuotoisia muffinsseja silikonivuoissa ja puolet taikinasta levitin pienelle pellille. Sydänmuffissit leikkasin puoliksi ja laitoin väliin hilloa ja kermatäytettä. Leikkasin pinnasta siivun pois, jotta sain sekä ylä- etä alareunasta tasaisen. Pellille levitetystä osasta otin muotilla sydämen muotoisia leivospohjia. Leivospohjien päälle laitoin marjahilloa sekä kerma-rahkaseosta. Mansikka- tai kuningatarrahka antavat leivoksille hempeän vaaleanpunaisen sävyn. Päällystin leivokset kermatäytteellä ja koristelin teeman mukaisesti. Taikina on sen verran mehevää, että leivoksia ei tarvitse välttämättä kostuttaa. Leivoslevyn sekä muffissien pinnalta leikatut siivut menivät maistellessa. Sen verran herkkua olivat :)

Leivosten täytteenä voi käyttää mitä tahansa rahkaa, kermaa, tuorejuustoa vanukasta tms. Leivokset tai kokonaisen kakun voi koristella myös ganache-tyylisellä suklaakuorrutuksella. Vain mielikuvitus on täyttämisen ja koristelun rajana. Leivokset säilyvät mehevänä jääkaapissa useita päiviä ja ne on myös mahdollista pakastaa. Itse pakastinkin suurimman osan sydänaihioista ja aion täyttää ja koristella ne vasta lähempänä ystävänpäivää.

Muista ystävää 14.2.!

Leivontaterkuin,
Sari

Avainsanat: leipojat, leivonta, leipoa, leivotaan, ohje, ohjeita, resepti, reseptejä, Sari leipoo, gluteeniton, keliakia, suklaaleivokset, suklaakakku, ystävänpäivä, mehevät, helppo, suklaaleivos

⇢ Seuraavalla sivulla: Sandra leipoo - Aamiaissämpylät
⇠ Edellisellä sivulla: Gluteeniton pulla


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Sari

Olen kolmekymppinen savolaisnainen, kahden tytön (s. 2011 ja 2013) äiti ja yhden miehen vaimo. Asumme Juvalla vanhassa puutalossa, peltojen keskellä, metsien ympäröiminä. Lähellä luontoa ja sen arvokkaita antimia :) Olen valmistunut leipuri-kondiittoriksi Espoon ammattioppilaitoksesta vuonna 2007. Tällä hetkellä leipominen on vain harrastus, tosin oikein mukava ja hyödyllinen sellainen. Blogissa kerron itse valmistamieni tuotteiden lisäksi vähän elämästämme maaseudulla sekä muun muassa näkemyksistäni ruoan alkuperän suhteen. Mitään ekstrahienoja kakkuluomuksia ei ole luvassa vaan perusohjeita tuunattuna. Sellaisia mitä itse arjessa syömme. Tervetuloa mukaan, toivottavasti viihdyt ja opit myös jotain uutta!

Sari leipoo - Gluteenittomat pähkinäpikkuleivät
Sari leipoo - Gluteeniton siemennäkkäri
Sari leipoo - Savolainen ryynirieska
Sari leipoo - Frozen-kakku
Sari leipoo - Ruis-mantelipiparit
Sari leipoo - Gluteenittomat suklaaleivokset
Sari leipoo - Gluteenittomat porkkana-tattarisämpylät
Sari leipoo - Mustikkakukko eli rättänä
Sari leipoo - Gluteeniton suklaa-kesäkurpitsakakku
Sari leipoo - Juureskierteet
Sari leipoo - Da Capo -banaanikakku
Sari leipoo - Marjapiirakka
Sari leipoo - Lohi-feta-parsakaalipiirakka


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact