EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Frozen-kakku

Gluteeniton.

Frozen-teema on ollut pinnalla jo hetken aikaa ja todella kova juttu pikkutyttöjen maailmassa. Niinpä omat 4 ja 6 vuotta täyttävät tyttäreni toivoivat kovasti omille syntymäpäivilleen Frozen-teemakakkua. No parhaani yritin ja lopputulos kelpasi ainakin päivänsankareille. :) Ruokakaupat  ovat vastanneet tähän vallitsevaan Frozen-buumiin hyvin, sillä valikoimista löytyy teemanmukaisia värisävyjä erilaisista koristevaihtoehdoista, puhumattakaan sitten tarjolla olevista Elsa- ja Anna-hahmoista. Koristelutarvikkeet hahmoja lukuunottamatta löysin paikallisesta K-Supermarketista.

Kakkupohjaksi käytin peruskakkupohjaa gluteenittomana kaakaoversiona. Pohjasta tuli sen verran pehmeä, että en kostuttanut täyttämisvaiheessa kakkua lainkaan ja täytteeseen laitetut pakastevadelmat toimivat myös hyvin kostukkeena. Lopputulos olikin riittävän mehukas ilman erillistä kostutusta.

Kakun täytteinä hyödynsin Valion ihania uutuustuorejuustoja, vadelmaa ja suklaata höystettynä Valion maustetuilla rahkoilla. Rahkat antavat sopivan raikkaan vivahteen täytteisiin. Tässä tapauksessa laitoin molempiin kerroksiin eri täytteet.  Ohjeen täytteet ovat runsaat, mutta pysyvät hyvin koossa tuorejuuston ansiosta.  Kuvassa oleva kakku on tehty kuuden munan pohjalla. Mikäli teet pienemmän, esim. neljän munan, voit tehdä vain yhden täytteen ja laittaa molempiin kerroksiin saman täytteen.  Koristelussa hyödynsin sokerimassaa, koristegeelejä, ”lumipallo”karkkeja , nonparelliä, valkoisia pikkumarenkeja ja kermavaahtoa. Lumipallokarkit löytyi Candy King -irtokarkkipisteestä ja pikkumarengit perusruokakaupasta.  Kakun pohjana voit käyttää myös muuta kakkupohjaa.

Pohja:

  • 6 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 2,5 dl perunajauhoja
  • 0,5 dl kaakaojauhetta
  • 1,5 tl leivinjauhetta

Laita vuoan pohjalle pohjankokoinen leivinpaperipala. Voitele kakkuvuoka. Vuoan reunoihin voitelun jälkeen voit käyttää esim. mantelijauhetta, mikäli haluat kakusta gluteenittoman.

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon.

Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia. Uunit ovat erilaisia, joten tarkkaile aikaa!

Täyte:

  • 2-4 dl kermaa riippuen miten runsaat reunapursotukset teet
  • 1 tl vaniljasokeri
 
  • 1 prk (250 g) Valio maustettu rahka kuningatar
  • 1 prk (200 g) Valio tuorejuusto vadelma
 
  • 1 prk (250 g) Valio maustettu rahka minttu-suklaa
  • 1 prk (200 g) Valio tuorejuusto suklaa
 
  • 400 g vadelmahilloa
  • 400 g vadelmia pakaste/tuore (mikäli käytät ulkomaalaisia pakastevadelmia, on kuumennettava ennen käyttöä!)

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaniljasokeri. Kuvan kakun pursotuksiin kermaa kului noin 3 dl. Loput hyödynsin raparperipiirakan koristeena. :)

Varaa kaksi kulhoa ja jaa kerma kulhoihin noin puoliksi. Laita toiseen kulhoon vadelmatuorejuusto, kuningatarrahka ja puolet kermasta. Laita toiseen kulhoon toinen osa kermavaahdosta, suklaatuorejuusto ja minttusuklaarahka. Sekoita täytteet tasaiseksi.

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Aseta alimmainen osa alustalle. Sivele pinnalle puolet vadelmahillosta. Levitä päälle puolet vadelmista. Lisää päälle vaaleanpunainen vadelmatäyte. Aseta sitten toinen pohjakerros päälle. Levitä alimmaiseksi vadelmahillo ja päälle loput vadelmat. Levitä päälle suklaatäyte.  Täytteet ovat runsaita. Aseta kansikerros paikoilleen. Paina kevyesti ja levitä välistä pursuavat täytteet tasaiseksi kakun ympärille niin että kaakaopohjaa ei näy. Laita kakun päälle leivinpaperi ja esimerkiksi leikkuulauta päälle painoksi, nosta jääkaappiin tekeytymään. Voit täyttää kakun hyvin esimerkiksi edellisenä iltana. Kakku ehtii näin hyvin tekeytyä ja mehevöityä.

Koristelu:

  • 2-4 dl kermaa
  • (1-2 tl vaniljasokeria)
  • (2-3 rkl sokeria)
  • 2 pkt Kotihyvä sokerimassa turkoosi
  • Dr. Oetker kimallegeeli turkoosi
  • Lumipallokarkkeja n. 35 kpl
  • Meira kirjava nonparellimix + sydänströsseliä
  • Valkoisia pikkumarenkeja n. 10 kpl
 

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vaahtoon halutessasi sokerit. Kauli toinen sokerimassa perunajauhoja apuna käyttäen pyöreäksi ympyräksi, noin 3mm:n paksuiseksi. Voit käyttää kakkuvuokaa mallina oikean koon saamiseksi. Leikkaa veitsellä ylimääräiset pois. 

Ota leivinpaperi ja levy pois kakun päältä. Levitä kakun pinnalle ohuen ohut kerros kermavaahtoa.  Aseta kaulittu levy kakun pinnalle. Kauli toisesta sokerimassasta suorakaiteen muotoinen levy ja leikkaa siitä kymmenen suorakaiteen n. 5 cm x 10 cm kappaletta. Kappaleen koot riippuvat tietysti kakun koosta ja korkeudesta.  Kappaleiden korkeus pitää olla hieman enemmän kuin kakun korkeus.

Asettele palaset yksitellen tasaisin välein kakun reunaan, jätä palojen reunaan väliin noin 3 cm rako. Nosta päällyslevyn reunaa sen verran, että saat asetettua reunapalasen yläreunan päällyslevyn alle. Näin se pysyy hyvin paikoillaan eikä valahda alas. Kun reunapalaset ovat paikoillaan pursota tyhjiin väleihin kermavaahtoa esimerkiksi kolme pystyraitaa kuten mallikakussa. Tämän jälkeen pursota kerma kakun päälle ulkoreunaan haluamallasi tyylillä. Asettele lumipallokarkit kakun päälle reunapursotukseen tasaisin välein. Ripottele pystyraitojen kohdalle lumipallojen väliin pieniä pyöreitä nonparelleja. Asettele Elsa ja Anna -hahmot kakun päälle. Hammastikut toimivat hyvin aputukena, mikäli hahmot eivät meinaa kestää pystyssä.

Tee koristegeelillä kuusisakaraisia tähtiä kakun pintaan. Kuvan kakussa osaa tähtiin on upotettu sydämenmuotoinen strösselisydän. Tähän sopisivat hyvin myös tähtikuviot. Pursota pikkutilkka kermaa marengin taakse ja paina ne reunalle sokerimassan kohdalle. Sitten vain nauttimaan kätten työstä. :)

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, sari leipoo, frozen-kakku, frozenkakku, frozen kakku, täytekakku, frozen-täytekakku, synttärikakku, elsakakku, elsa-kakku, sokerimassakakku, gluteeniton, keliakia, erikoisruokavalio, viljaton kakkupohja, kaakaopohja, gluteeniton kakkupohja

⇢ Seuraavalla sivulla: Vadelmamousse-suklaakakku
⇠ Edellisellä sivulla: Mustikkapiirakka pullapohjalla


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Sari

Olen kolmekymppinen savolaisnainen, kahden pikkutytön (s. 2011 ja 2013) äiti ja yhden miehen vaimo. Asumme Juvalla vanhassa puutalossa, peltojen keskellä, metsien ympäröiminä. Lähellä luontoa ja sen arvokkaita antimia :) Olen valmistunut leipuri-kondiittoriksi Espoon ammattioppilaitoksesta vuonna 2007. Tällä hetkellä leipominen on vain harrastus, tosin oikein mukava ja hyödyllinen sellainen. Blogissa kerron itse valmistamieni tuotteiden lisäksi vähän elämästämme maaseudulla sekä muun muassa näkemyksistäni ruoan alkuperän suhteen. Mitään ekstrahienoja kakkuluomuksia ei ole luvassa vaan perusohjeita tuunattuna. Sellaisia mitä itse arjessa syömme. Tervetuloa mukaan, toivottavasti viihdyt ja opit myös jotain uutta!

Sari leipoo - Gluteenittomat pähkinäpikkuleivät
Sari leipoo - Gluteeniton siemennäkkäri
Sari leipoo - Savolainen ryynirieska
Sari leipoo - Frozen-kakku
Sari leipoo - Ruis-mantelipiparit
Sari leipoo - Lohi-feta-parsakaalipiirakka
Sari leipoo - Gluteenittomat suklaaleivokset
Sari leipoo - Gluteenittomat porkkana-tattarisämpylät
Sari leipoo - Mustikkakukko eli rättänä
Sari leipoo - Marjapiirakka
Sari leipoo - Gluteeniton suklaa-kesäkurpitsakakku
Sari leipoo - Juureskierteet
Sari leipoo - Da Capo -banaanikakku


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact