EtusivuReseptitOta yhteyttä

Chebureki eli lihapiirakat

Cheburekit ovat Venäjällä suosittuja lihapiirakoita, joiden alkuperä on jossain Kaukasian suunnalla. Kuten kotoisetkin lihapiirakat, cheburekit tulevat vähän eri kokoisina (pienimmät ovat pasteijan kokoisia, suurimmat lörtsyn), mutta yhdistävä tekijä niissä on puoliympyrän muoto sekä ohueksi kaulittu taikina. Täytteenä oleva liha on raakaa ja kypsyy samalla, kun piirakka kypsennetään, joko upporasvassa keittäen tai pannulla runsaassa rasvassa paistaen. Taikinoistakin on eri versioita, joista yksinkertaisimpiin tulee vain jauhoja ja vettä, joihinkin lisäksi vodkaa ja jotkut taikinat muistuttavat tuulihattutaikinaa. Kohotusaineita ei käytetä. Itse valitsin yksinkertaisen taikinan, johon tulee nesteeksi kefiiriä.

Piirakoita valmistaessa taikina kannattaa kaulita ohueksi ja täyte taputella tasaiseksi päälle, jotta täytekin kypsyy varmasti. Varo kuitenkin taikinan repeämistä. Muista myös painella piirakan reunat huolellisesti yhteen, sillä paistaessa sisältä karkaava täyte saattaa aiheuttaa paistoöljyn roiskumista ja käryä.

Tästä ohjeesta tulee noin 20 piirakkaa.

Taikina:

  • 2,5 dl kefiiriä (piimäkin käy)
  • 1 kpl muna
  • 500 g vehnäjauhoja
  • Suolaa
  • (1-2 rkl ruokaöljyä)

Täyte:

  • 600 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 sipuli
  • Suolaa ja pippuria
  • (1-2 valkosipulinkynttä, persiljaa, korianteria tai tilliä)
  • Paistamiseen ruokaöljyä (esim. rypsi- tai auringonkukkaöljyä)

Vatkaa kananmunan rakenne rikki ja sekoita joukkoon kefiiri. Lisää sekaan vähitellen jauhot sekä mausteeksi suolaa. Vaivaa taikinaa huolellisesti, kunnes se irtoaa käsistä. Jos taikina vaivaamisesta huolimatta on vaikeaa työstää, vaivaa sekaan 1-2 rkl ruokaöljyä. Anna valmiin taikinan tekeytyä 20 minuuttia.

Valmista täyte: sekoita jauhelihan sekaan pilkottu sipuli sekä maun mukaan suolaa ja mustapippuria. Halutessasi voit lisätä silputtuja yrttejä tai pieneksi pilkottua valkosipulia. Jos täytemassa tuntuu liian kuvalta, lisää sekaan pieni loraus vettä.

Pyörittele taikinasta noin golf-pallon kokoisia pallukoita. Kaulitse pallosta pyöreä(hkö), ohut pohja ja levitä puolikkaalle pohjalle täytettä. Taputtele täyte tasaiseksi ja käännä sitten toinen puoli taikinaa täytepuolen päälle niin, että saat puolikuun muotoisen piirakan. Painele reunat huolellisesti yhteen ja siisti tarvittaessa taikinapyörällä.

Uppopaista valmiit piirakat 2-3 kerrallaan kuumassa öljyssä. Noudata samoja periaatteita ja varovaisuutta kuin munkkeja paistaessa ja muista pitää lämpötila sopivana: liian alhaisessa lämpötilassa piirakat vain imevät kaiken öljyn itseensä; liian kuumassa taikina kypsyy liian nopeasti täytteen jäädessä raa’aksi. Käännä piirakka puolivälissä paistoa eli kun alapuoli on saanut kauniin kullanruskean värin.

Nosta valmiit piirakat reikäkauhalla ensin talouspaperille, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, veera leipoo, lihapiirakat, lihapiirakka, lörtsyt, piirakka, piirakat, pasteija, pasteijat, venäläiset lihapiirakat, lihikset, Chebureki, Cheburekit

⇢ Seuraavalla sivulla: Vegaaninen mokkapala
⇠ Edellisellä sivulla: Panda Cotta


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Erittäin maukasta

– Irma 04.12.2019


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact