EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Mustikkapiirakka kookoskuorrutuksella

Kananmunaton.

Kesän ensimmäinen mustikkasaalis on vihdoin poimittu ja sattumoisin ehdin poimia juuri 7 desilitraa ennen kuin 4-vuotias seuralaiseni menetti lopullisesti kiinnostuksen marjanpoimintaan ja meidän piti poistua. Arvoin pitkään mustikkamaidon, pullapohjaisen piirakan ja kaurapaistoksen välillä, kunnes päätin kokeilla saaliini kanssa vaihteeksi jotain uutta. Pohja on helppoakin helpompi murotaikinavariaatio ja päälle tulee ihana karamellimainen toscaseos kookoshiutaleista.

Pohja:

  • 125 g pehmeää voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl sokeria

Täyte:

  • 7 dl mustikoita
  • 1-2 rkl perunajauhoja (riippuen käytätkö tuoreita vai pakastemustikoita)
  • 0,5 dl sokeria

Kuorrutukseen:

  • 50 g voita
  • 100 g kookoshiutaleita
  • 1 dl kermaa tai kermamaitoa
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,75 dl vaaleaa siirappia

Sekoita jauhot, sokeri ja voi kulhossa käsin murumaiseksi seokseksi. Purista taikina palloksi ja levitä piirakkavuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa keskitasolla 10 minuuttia.

Sekoita sokeri ja perunajauho mustikoihin. Valmista kuorrutus sulattamalla voi ja lisäämällä siihen muut aineet. Anna kiehahtaa ja keitä sitten miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

Kaada esipaistetun pohjan päälle mustikkaseos, lisää lopuksi mustikoiden päälle kookoskuorrutus. Paista vielä 15 minuuttia keskitasolla.

Anna piirakan jäähtyä hieman ennen tarjoilua. Tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, Veera leipoo, mustikkapiirakka kookosmurulla, kookoscrumble, kookos, kookosmuru, mustikkapiirakka, mustikkapiiras, mustikkamurupiirakka, kookosseos, kookoskuorrutus


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact