EtusivuReseptitOta yhteyttä

4.11.2015

Tuli paha kakku eli tuotekehittelyä

Kaaoksen keskellä ei kannata olla luova. Sen opin, kun remontti-, muutto- ja sairastelukiireiden keskellä päätin kokeilla jotain uutta. Tiikerikakku yksin on toki hyvä leivonnainen, tosin hieman tylsä sellaisenaan julkaistavaksi. Tiikerikakkua kuitenkin teki mieli ja lisäksi kaappien perukoilta löytyi kaikenlaista vanhaksi menevää, joten päätin vähän soveltaa.

Ensin ajattelin tekeväni tiikerikakun, jonka vaalea osuus on maustettu valkosuklaalla ja tumma osuus Nutellalla. Valkosuklaa täydentäisi vaniljanmakua hyvin ja saisin samalla käytettyä pois kaapissa nököttäneen valkosuklaalevyn, joka tuli hamstrattua joskus Lindtin ystävämyynnistä (sellaisiakin järjestetään!). Nutellasta saisi lisämakua raitoihin. Lopputuloksen veikkasin olevan ylimakea ja muutenkin överi, mutta taivaallinen. Arvaukseni osui oikeaan noin 50-prosenttisesti. Siihen pääsemme kohta. Vaikka vähensin taikinaan tulevan rasvan määrää, jokin meni pieleen. Aika pahasti vielä. Lopputuloksena oli rasvainen, luhistunut läjä. Läjän Nutellan makuisen raidat toki maistuivat erinomaisilta, mutta valkosuklaaosuus oli rasvaista sientä. Paistoaikaakin oli tarpeeksi, joten siitä epäonnistuminen ei voinut johtua.

Ehkä vain amatöörin ei kannata lähteä tunkemaan valkosuklaaraastetta (sulatettu valkosuklaa se vasta uskaliasta olisikin ollut!) yhtään minnekään. No, ainakin äitini kanat tykkäsivät kakun jämistä. Epäonnistuminen kirveli sen verran, että oli pakko kokeilla vielä kerran. Seuraavana päivänä tein muuten perusohjeen mukaan, mutta lisäsin pelkkää Nutellaa. Varauduin jo toiseen epämääräiseen kakkuläjään, mutta tämä versio käyttäytyi ihan normaalin kakun tapaan. Maistuikin niin hyvältä, että valmiista kakusta ei ole muuta valokuvallista todistetta kuin hätäisesti räpsäisty kuva kakkuviipaleesta. Rumahan siitä tuli kuin mikä, mutta makuun ulkonäöllä ei (jälleen kerran) ole mitään vaikutusta.

Tiikerikakku Nutella-raidalla

  • 200 g pehmeää voita
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 tl aitoa vaniljajauhetta (tai 2 tl vaniljasokeria)
  • 3 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2-3 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 150-200 g Nutellaa
  • Voita ja korppujauhoja kakkuvuoan voiteluun

Vaahdota voi ja sokeri sekä vanilja, lisää sekaan munat yksitellen

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin, lisää jauhoseos voi-sokeri-munaseokseen.

Erota noin 1/3 taikinasta eri kulhoon. Lisää tähän sekaan kaakaojauhe sekä noin 2/3 Nutellasta. Lisää loput Nutellasta sekaan vähän kevyemmin sekoittaen eli niin, että taikinaan jää erillisiä Nutella-raitoja.

Voitele kakkuvuoka ja jauhota korppujauhoilla. 1,8 litran vuoka sopii tähän tarkoitukseen, sen totesin itsekin kun ensin voitelin yli 3 litran vuoan.

Lisää ensin vuoan pohjalle noin puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma taikina ja lopuksi taas vaalea taikina. Tasoita pinta.

Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, Veera leipoo, tiikerikakku, kahvikakku, kuivakakku, kakku, kakut, nutella-raita, nutella, hasselpähkinä levite, vanilja, suklaa, kahvipöytään

⇢ Seuraavalla sivulla: Veera leipoo - Key lime pie
⇠ Edellisellä sivulla: Puolukka-murupiirakka


Lukijoiden arvosana:

****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact