EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

07.05.2015

Suolakaramellibrowniet

Suolan lisääminen suklaajälkiruokiin ja erilaisiin toffeisiin ja karamelleihin on ollut kovassa nousussa jo jonkin aikaa. Jos ei muuta, moni on varmaan maistanut merisuolalla maustettua tummaa suklaata tai maitosuklaata, jonka seassa on suolaista popcornia. Suola syventää jälkiruokien makua ja tuo siihen vaihtelua. Helppo tapa tutustua tähän trendiin on perinteiset suklaabrowniet, joiden sisällä piilee suolainen yllätys. Resepti on helppo, koska kaikki ainekset sekoitellaan keskenään sähkövatkaimella, eikä mitään erikoisuuksia tarvita. Ohjeessa käytetään valmista karamellia, jota myydään tölkeissä. Käyttämäni Dovgan-merkkinen karamelli on ostettu Citymarketissa, lisäksi voi käyttää esimerkiksi Nestlen Carnation-karamellia, jota saa ainakin etnokaupoista.

  • 200 g suolatonta voita
  • 200g tummaa suklaata
  • 1 tölkki (397 g) valmista karamellia
  • 1 tl merisuolahiutaleita (itse käytin näiden puuttuessa merisuolakukkia)
  • 200 g ruokokidesokeria
  • 4 munaa
  • 100 g + 2 ruokalusikallista vehnäjauhoja
  • 50 g tummaa kaakaojauhetta
  • Koristeluun: suolahiutaleita

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Vuoraa käyttämäsi vuoka leivinpaperilla. Ihanteellinen olisi 23 cm x 23 cm kokoinen neliövuoka, itse käytin 20 cm x 30 cm kokoista suorakaiteen muotoista vuokaa ja huomioin sen paistoajassa (pinta-alalaskuja, nääs!)

Sulata voi ja sulata suklaa sitten voisulan joukkoon. Anna jäähtyä.

Lusikoi 175 g (tai karkeasti arvioiden vajaat puolet) karamellista pieneen kulhoon ja sekoita joukkoon 1 tl suolaa.

Sekoita loput karamellista munien ja sokerin kanssa sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi. Vatkaa joukkoon voi-suklaaseos.

Sekoita erillisessä kulhossa keskenään vehnäjauhot ja kaakaojauhe. Siivilöi suklaaseoksen joukkoon ja sekoita vatkaimella sileäksi.

Kaada puolet taikinasta vuokaan ja siloita pinta. Lisää päälle lusikalla 3-5 raitaa suolatusta karamelliseoksesta. Lisää raitojen päälle lopputaikina, varo kuitenkin sotkemasta karamelliraitoja. Lisää loput suolakaramellista raitoina taikinan päälle. Muotoile veitsellä karamelliraidoista aaltoileva kuvio.

Ripottele pinnalle hiukan suolahiutaleita ja paista noin 25-30 minuuttia. Brownie on valmis, kun se pinta on kypsynyt, mutta sisus hölskyy vielä aavistuksen verran vuokaa ravistellessa.

Ja sitten se vaikein osuus: anna herkun jäähtyä kokonaan, ennen kuin leikkaat palasiksi ja alat maistella.

Avainsanat: leipojat, leivonta, veera, leipoo, suola, karamelli, brownie, brownies, browniet, ohje, resepti, herkku, suklainen, helppo, nopea

⇢ Seuraavalla sivulla: Veera leipoo - Kinuskipalat
⇠ Edellisellä sivulla: Siideri-hedelmäkakku


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact