EtusivuReseptitOta yhteyttä

01.12.2016

Appelsiini-suklaakakku (gluteeniton)

Tutkiskelin joulua varten erilaisia gluteenittomia kakkureseptejä, ja päädyinkin kokeilemaan yhtä, jossa oli valtava määrä erilaisia aineksia ja työvaiheita. Kun lopputulos muistutti kitkerää tiiliskiveä, tulin lopputulokseen, että miksi askarrella uuden parissa, kun voi muunnella vanhaa luottoreseptiä. Eikä tarvitse huudattaa blenderiä pähkinöitä jauhaessaan, kun voi käyttää mantelijauhoa.

Pohja siis on gluteeniton, ja niin on kuorrutuskin, mutta sillä varauksella, että Fazerinan tuotetiedoissa lukee ”saattaa sisältää vehnää”. Kaikkein herkimpien keliaakikkojen kannattaa siis käyttää omaa harkintaa.

Kuorrutukseen voi käyttää muitakin suklaakarkkeja, kuten Fazermintiä. Silloin kannattaa jättää pohjasta pois appelsiininkuoriraaste.

Ja se kitkerä tiiliskivi ei muuten päätynyt roskikseen, vaan mies söi sen ja kehuikin vielä. En silti aio julkaista sitä reseptiä.

Pohja:

  • 150 g voita
  • 150 g tummaa suklaata
  • 3 munaa, keltuaiset ja valkoiset eroteltuina
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl mantelijauhoa
  • 2 appelsiinin raastettu kuori

Kuorrutus:

  • 25 kpl Fazerina-konvehteja
  • 3 rkl kermaa

Sulata voi ja paloiteltu suklaa kattilassa. Kun seos on sulanut, siirrä kattila levyltä pois jäähtymään.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää jäähtyneeseen voi-suklaaseokseen appelsiininkuoriraaste. Sekoita sitten kulhossa sokeri, mantelijauhe ja keltuaiset, ja kaada joukkoon voi-suklaa-appelsiininkuoriseos. Sekoita tasaiseksi.

Kääntele varovasti joukkoon valkuaisvaahto.

Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista uunin alatasolla 175 aseessa noin 30 minuuttia. Kakku saa jäädä hiukan tahmeaksi keskeltä, muttei hyllyväksi.

Sulata kuorrutusta varten suklaakonvehdit ja kerma varovasti kattilassa, älä keitä tai kuumenna liikaa. Jos kuorrutuksesta tulee liian paksua, lisää hieman kermaa.

Levitä kuorrutus jäähtyneen kakkupohjan päälle ja annan kuorrutuksen jähmettyä ja kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, veera leipoo, appelsiini-suklaakakku, appelsiini suklaa kakku, suklaakakku, appelsiinikakku, fazerina-kakku, fazerina, fazer, konvehti, joululeivonta, appelsiinisuklaakakku, appelsiinisuklaa, suklaapiirakka, suklaatorttu, piirakka, torttu, täytekakku

⇢ Seuraavalla sivulla: Suomi 100 – Mustikka-glögijuustokakku
⇠ Edellisellä sivulla: Piparit


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact