EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Joulun jälkeisiin perinteisiin kuuluu kinkun ja laatikkoruokien uudelleenlämmittäminen ad nauseam, sekä erilaiset reseptit, joissa edellä mainittuja tuunataan ja piilotetaan kaikenlaisiin jämäruokaresepteihin. Ruokahävikin vähentäminen on hieno asia, ja koska tähän mennessä kaikki joulusapuskat on jo (toivon mukaan) syöty - lämmitettyinä tai innovatiivisina uusioruokalajeina – voidaankin uuden vuoden hengessä taikoa kadoksiin myös joulusta ylijääneet herkut. Tässäpä siis suklaiset cookiet, joihin ylijäämäsuklaan lisäksi voi käyttää pähkinöitä, suklaakarkkeja, konvehteja ja oikeastaan kaikkea mahdollista. Itse käytin suolaamattomia pistaaseja, saksanpähkinöitä, kuutioitua fudgea, Pandan suklaarakeita sekä halvaa.

Joulujämäcookiet

12 kpl.

  • 50 g voita
  • 225 g tummaa suklaata
  • 2 munaa
  • 3 dl ruokokidesokeria
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 1,25 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • N. 200 g pähkinöitä, suklaata, konvehteja, halvaa yms. rouhittuna

Sulata suklaa ja voi, anna jäähtyä hetken. Sekoita sillä aikaa munat, sokeri ja vaniljajauhe. Lisää sekaan jäähtynyt suklaaseos.

Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää muuhun taikinaan lastalla sekoittaen noin kolmessa erässä. Sekoita tasaiseksi.

Lisää taikinaan haluamasi lisukkeet. Älä laita liikaa lisukkeita eli siinä vaiheessa kun taikina vielä peittää ne, niitä on sopiva määrä.

Annostele taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellillle, yhdelle pellille menee 6 keksiä.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Vahdi uunia 10 minuutin jälkeen; cookien pinta muuttuu kiiltäväksi ja halkeilevaksi. Cookie saa olla pehmeä ja sisältä hiukan taikinainen, mutta ei lötkö.

Anna valmiiden cookieiden jäähtyä hetki pellillä ja siirrä ne vasta sitten ritilän päälle jäähtymään kunnolla.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, veera leipoo, cookiet, keksit, keksi, pikkuleipä, suklaakeksi, suklaacookie, suklaa-cookie, cookies, joulu, konvehti, suklaa

⇢ Seuraavalla sivulla: Sari leipoo - Lohi-feta-parsakaalipiirakka
⇠ Edellisellä sivulla: Myslileipä


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact