EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Toscapiirakka

Toscakakku ja -piirakka ovat monille tuttuja jo lapsuudesta, mutta omissa muistikuvissani sitä ihanaa mantelikuorrutusta oli aina liian niukasti. Jokunen kuukausi sitten ostin erään leipomon valmistamaa toscapiirakkaa, jossa kuorrutuksen kanssa ei todellakaan oltu pihtailtu, ja sen jälkeen maailmani on avartunut ainakin itsetehdyn, överikuorrutetun toscapiirakan verran.

Pellille leivottavan piirakan ohje on helppo ja kuorrutuskaan ei vaadi kuin tarkkaavaisuutta, mutta varoituksen sana on silti tarpeen: kuorrutus elää. Itselläni se hyökkäsi pellin reunan yli (vinot puulattiat ja siten pieni kallistus uunissa edesauttoivat katastrofia) ja päätyi uunin seinustoille ja pohjalle. Siivousurakan lisäksi tästä seurasi hillitön käry ja pikajuoksu ympäri taloa avaamaan kaikki ikkunat tuuletusta varten ja paristojen poisto palovaroittimista huutokonsertin ehkäisemiseksi. Vahdi siis uunia, kun olet levittänyt kuorrutuksen. Valitse myös tarpeeksi syvä pelti tai uunipannu, jätä ylimääräistä leivinpaperia reunojen yli ”esteeksi” tai laita jopa toinen pelti piirakkapellin alapuolelle keräämään roiskeet.

Pohja:

  • 4 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 1,5 tl aitoa vaniljaa (tai vastaava määrä vaniljasokeria)
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kuohukermaa
  • 200 g voita sulatettuna

Kuorrutus:

  • 150 g voita
  • 200 g mantelilastuja
  • 3 dl sokeria
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 3 rkl vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja sitten muna-sokerivaahtoon.

Lisää joukkoon kerma ja jäähtynyt voisula.

Levitä taikina leivinpaperilla suojatulle pellille ja paista 200 asteessa uunin keskitasossa noin 12 minuuttia.

(Tästä välistä puuttuvat vaihekuvat, kun apulaisleipuri kyllästyi ja lähti katsomaan kuvaamiseen käytetyllä tabletilla Ryhmä Hauta)

Valmista kuorrutus: sekoita kaikki aineet keskenään kattilassa (mieluiten teflonkattilassa) ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa.

Levitä seos esipaistetun piirakan päälle ja paista vielä noin 15 minuuttia tai kunnes kuorrutus on saanut kullanruskean värin.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, ohjeita, resepti, reseptejä, Veera leipoo, toscapiirakka, tosca piirakka, tosca-piirakka, piiras, uunipellillinen, manteli, helppo, maukas, perinteinen, leivonnainen, leivos, toscakakku, tosca-kakku, tosca kakku

⇢ Seuraavalla sivulla: Tortillat
⇠ Edellisellä sivulla: Sari leipoo - Savolainen ryynirieska


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact