EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Yksinkertainen mutakakkunen

Lienee jo selvää, että suunnilleen kaikki leipomukseni ovat helppoja ja nopeita. Nyt muuton ja remontin myötä tuli lisää kriteereitä, koska laskutilaa keittiössä on vähän ja kaikkia astioita tai edes ruoka-aineita ei ole vielä purettu muuttotavaroista. Mutakakkua leipoessani tarvitsin reseptin, jossa on mahdollisimman vähän työvaiheita, vähän raaka-aineita ja vielä se vaatimus, että kakku on paistettavissa uskollisessa lasisessa piirasvuoassani, koska kaikissa resepteissä hehkutettu irtopohjavuoka oli –ja on edelleen- jonkun laatikon uumenissa. Niinpä pienensin ainesosien määriä reseptissä niin, ettei riskiä pitkin uunin pohjaa leviävästä kakkumassasta ole.

Lopputuloksena on siis pieni, matala mutakakku, joka soveltuu hyvin jälkiruoan pohjaksi; päälle voi lastata haluamiaan lisukkeita ja kiikuttaa koko komeuden pöytään vuokineen. Tai, krhm, sitten voi syödä suklaisen herkun suoraan vuoasta.

En muuten laiskuuttani ja korppujauhojen puuttuessa voidellut lasivuokaa mitenkään, mutta hyvinhän tuo tuntui irtoavan. Jos kuitenkin haluat pelata varman päälle, voitele ja jauhota vuoka.

Ainekset:

  • 150 g tummaa suklaata
  • 150 g voita
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 0,5 dl vehnäjauhoja

Lämmitä uuni 175-asteiseksi.

Sulata voi ja suklaa kattilassa varovasti, anna seoksen jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kaada jäähtynyt voi-suklaaseos ohuena nauhana muna-sokerivaahtoon koko ajan sekoittaen.

Lisää vehnäjauhot, sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan (halkaisija 28 cm) ja paista 13-15 minuuttia. Valmiissa mutakakussa on hieman halkeileva pinta, mutta mehevä, melkein taikinainen sisus.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, Veera leipoo, mutakakku, suklaakakku, mudcake, brownie, helppo, nopea, suklaa, suklainen kakku

⇢ Seuraavalla sivulla: Gluteeniton hasselpähkinä-suklaatorttu
⇠ Edellisellä sivulla: Kanelisokerivoitaikinatikut


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact