EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

05.08.2015

Helppo kaura-mustikkapaistos

Olen aina ollut sitä mieltä, että mustikkapiirakassa täytyy olla pullataikinapohja ja että paistokset ovat turhakkeita, koska ne ovat syömäkelpoisia korkeintaan noin kolme varttia uunista ottamisen jälkeen. Teesit täytyi kuitenkin kirjoittaa uusiksi viikonloppuna, kun joka paikka pursuili mustikoita, eikä aika ja viitseliäisyys riittäneet edes pienen pullataikinan tekoon. Paistos onkin laiskan ja kiireisen leipurin paras ystävä, joten joudun taas jälleen kerran pyörtämään puheeni. Ja ihan hyvältä tämä paistos maistuu jäähdyttyäänkin, kun taikina muuttuu rapean kaurakeksimäiseksi.

Tässä siis maailman helpoimman ja nopeimman mustikkapaistoksen ohje!

Täyte:

  • Puolisen litraa mustikoita
  • 1-2 rkl perunajauhoja (riippuen, käytätkö tuoreita vai pakastemustikoita)
  • Muutama ruokalusikallinen sokeria

Taikina:

  • 150 g pehmeää voita
  • 1,5 dl sokeria (käytin ruokokidesokeria, kun sitä sattui olemaan)
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl kaurahiutaleita

Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Kaada mustikat piirasvuoan pohjalle, sekoita joukkoon perunajauhot nestettä sitomaan, ja ripottele päälle hiukan sokeria.

Valmista taikina kaatamalla kaikki kuivat aineet kulhoon voin kanssa. Sotke kuiva-aineita ensin hiukan keskenään, puristele sitten voin kanssa taikinaksi. Kaura-voi-käsittely antaa muuten oikein pehmoiset kädet!

Murustele taikina mustikoiden päälle, paista 20-25 minuuttia.

Tarjoa hiukan jäähtynyt paistos vaniljajäätelön, kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.

Avainsanat: leipojat, leivonta, Veera, leipoo, ohje, resepti, helppo, nopea, kaurahiutale, mustikka, mustikat, paistos, kesä, syksy, vaniljakastike, jäätelö, kermavaahto


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Todella herkullinen paistos tuli ????

– Hyvää oli 22.06.2018


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact