EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

5.10.2017

Hatšapuri on georgialainen juustotäytteinen piiras. Laihduttajan ruokaa tämä ei ole ja siksi tämä niin hyvää onkin!

Hatšapuri

Pohja:

  • 250 g kermaviiliä
  • 3 kpl kananmunaa
  • 8-9 dl vehnäjauhoja
  • Ripaus suolaa

Täyte:

  • 300 g mozzarellaa
  • 300 g fetajuustoa
  • 3 kpl kananmunaa

Lisäksi:

  • 1 kpl kananmunia voiteluun
  • Voita

Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään ja vaivaa kimmoisaksi. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai mielellään yön yli.

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Tee täyte. Pilko feta ja mozzarella pieneksi. Sekoita käsin puristelemalla juustot ja kananmunat.

Jaa taikina neljään osaan ja muotoile niistä pyöreät paksuhkot pohjat.

Levitä täyte taikinoiden keskelle, jätä reunoille noin sentti tyhjää.

Sulje leivät vetämällä taikinaa täytteen päälle nyytiksi. Nipistä reunat tiiviisti yhteen ja taputtele leipä littanaksi. Käännä leivät ylösalaisin ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Voitele munalla ja paista noin 15 minuuttia, kunnes leipä on ruskistunut.

Voitele leivät voisulalla uunista oton jälkeen.

Nauti lämpimänä! Mutta on tämä herkkua kylmänäkin!

Voit paistaa leivät halutessasi valurautapannulla. Sivele leipiä paiston aikana voisulalla ja käännä välillä leipää pannussa. Paistoaika silloin noin 13 minuuttia. Muista kääntää välissä!

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, joonatan leipoo, hatsapuri, hatsiapuri, hatsa puri, hazapuri, hatzapuri, Hatšapuri, juustoleipä, juustonyytti, leipä, rieska, juustorieska, georgialainen, mozzarella, feta, iltapala


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Joonatan

Olen 28-vuotias vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja leipoa enemmän. Raportoin leipomuksistani Leipojat.fi -sivustolla kuukausittain.

Joonatan leipoo - Focaccia
Joonatan leipoo - Korvapuustit
Joonatan leipoo - Fariinisokerikeksit
Joonatan leipoo - Hiekkakakut
Joonatan leipoo - Feta-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Omena-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Risupiirakka
Joonatan leipoo - Gluteeniton bataattipiirakka
Joonatan leipoo - Juustokakku-soufflé
Joonatan leipoo - Keikautettu kinkkukakku
Joonatan leipoo - Omena-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Levylihapiirakka
Joonatan leipoo - Glögileipä
Joonatan leipoo - Pähkinä-rusinapataleipä
Joonatan leipoo - Mandariini-tofupiirakka
Joonatan leipoo - Sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Texmex-piirakka
Joonatan leipoo - Pinaatti-juustomuffinit
Joonatan leipoo - Hasselpähkinä-kaurakeksit
Joonatan leipoo - Raparperi-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Vadelma-banaanileipä
Joonatan leipoo - Suolainen panettone
Joonatan leipoo - Caramelitas-piirakka
Joonatan leipoo - Pellava-tomaatti-focaccia
Joonatan leipoo - Lakulaskiaispullat
Joonatan leipoo - Parmesaanileipä
Joonatan leipoo - Parsapiirakka
Joonatan leipoo - Pannukeksi
Joonatan leipoo - Tonnikalapiirakka
Joonatan leipoo - Brie-sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Mansikka-vuohenjuustopiirakka
Joonatan leipoo - Palsternakkarieskat
Joonatan leipoo - Basilika-mustikkapiirakka
Joonatan leipoo - Granaattiomenaskonssit
Joonatan leipoo - Omenaiset naurispiiraat
Joonatan leipoo - Hatšapuri
Joonatan leipoo - Puolukkajuustokakku


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact