EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

01.10.2015

Puolukkakausi on käynnissä, tai taitaa pikkuhiljaa olla päättymään päin. Onneksi kaupasta saa myös puolukoita, pakastemansikatkin ilahduttavat talvella. Nyt sain kuitenkin mentyä metsään ja alkuun vaikutti ettei puolukkaa löydy, mutta onneksi sain sitten omiin tarpeisiini puolukkaa.

Olin menossa mummoni luo äitini kanssa ja lupasimme viedä kahvileipää. Tähän puolukkajuustokakkuun sävyä antaa näkkäripohja.

Puolukkajuustokakku

Pohja:

  • 100 g (ruis)näkkileipää
  • 5 rkl pehmeää voita
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl kanelia

Täyte:

  • 600 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 kananmunaa
  • 2-3 rkl hunajaa
  • 1 dl sokeria
  • 1-2 dl puolukkaa

Kiisseli:

  • 4-5 dl puolukkaa
  • 2 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl perunajauhoa
  • 3 rkl vettä

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Murskaa näkkileivät monitoimikoneessa tai muovipussissa käyttäen väkivaltaa hakkaamalla pöytään tai kaulimella, muista vain sulkea pussi.
Sekoita voi, sokeri ja kaneli näkkärimuruihin.
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 26cm) pohjalle leivinpaperi.
Kaada murusekos vuokaan ja painele se tasaiseksi pohjaan. Siirrä vuoka jääkaappiin odottamaan täytteen valmistamisen ajaksi.

Vatkaa juusto, munat, sokeri ja hunaja sekaisin. Kaada seos vuokaan ja kaada perään muutama desi puolukoita, tai itse heitin muutaman kourallisen ja sekoitin hieman lusikalla. Paista kakkua uunissa keskitasolla noin 50-60 minuuttia. Kakun keskusta saa olla hyllyvää.
Siirrä kakku jäähtymiseen jälkeen jääkaappiin yön yli seisomaan, eli noin 10-12 tunniksi.

Tee kiisseli seuraavana päivänä. Mittaa puolukat, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä noin 3-5 minuuttia. Jätä muutama puolukka koristelua varten.
Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja kaada seos ohuena nauhana kattilaan. Sekoita ja anna kiisselin pulpahtaa pari kertaa.

Kaada kiisseli kakulle ja koristele puolukoilla. Siirrä kakku jääkaappiin odottamaan kiisselin jäähtymistä.

Maku oli herkullinen. Näkkäripohjaa täytyy kyllä kokeilla muihinkin kakkuihin!

Avainsanat: leipojat, leivonta, leipoa, leivotaan, Joonatan, leipoo, ohje, ohjeita, resepti, reseptejä, kakku, kakut, taikina, juustokakku, paistettu, tuorejuusto, puolukka, puolukat, marjaisa, marja, täyte, kiisseli, hyvä, perus

⇢ Seuraavalla sivulla: Punaherukkajuustokakku
⇠ Edellisellä sivulla: Joonatan leipoo - Hatšapuri


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Joonatan

Olen 28-vuotias vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja leipoa enemmän. Raportoin leipomuksistani Leipojat.fi -sivustolla kuukausittain.

Joonatan leipoo - Focaccia
Joonatan leipoo - Korvapuustit
Joonatan leipoo - Fariinisokerikeksit
Joonatan leipoo - Hiekkakakut
Joonatan leipoo - Feta-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Omena-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Risupiirakka
Joonatan leipoo - Gluteeniton bataattipiirakka
Joonatan leipoo - Juustokakku-soufflé
Joonatan leipoo - Keikautettu kinkkukakku
Joonatan leipoo - Omena-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Levylihapiirakka
Joonatan leipoo - Glögileipä
Joonatan leipoo - Pähkinä-rusinapataleipä
Joonatan leipoo - Mandariini-tofupiirakka
Joonatan leipoo - Sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Texmex-piirakka
Joonatan leipoo - Pinaatti-juustomuffinit
Joonatan leipoo - Hasselpähkinä-kaurakeksit
Joonatan leipoo - Raparperi-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Vadelma-banaanileipä
Joonatan leipoo - Suolainen panettone
Joonatan leipoo - Caramelitas-piirakka
Joonatan leipoo - Pellava-tomaatti-focaccia
Joonatan leipoo - Lakulaskiaispullat
Joonatan leipoo - Parmesaanileipä
Joonatan leipoo - Parsapiirakka
Joonatan leipoo - Pannukeksi
Joonatan leipoo - Tonnikalapiirakka
Joonatan leipoo - Brie-sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Mansikka-vuohenjuustopiirakka
Joonatan leipoo - Palsternakkarieskat
Joonatan leipoo - Basilika-mustikkapiirakka
Joonatan leipoo - Granaattiomenaskonssit
Joonatan leipoo - Omenaiset naurispiiraat
Joonatan leipoo - Hatšapuri
Joonatan leipoo - Puolukkajuustokakku
Joonatan leipoo - Puolukkakakku


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact