EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Rieska on aina hyvää ja maistuu hyvältä vaikka vain voin kanssa.

Palsternakkarieskat

  • 3 dl piimää
  • 3 dl maitoa
  • 2 dl palsternakkaa soseutettuna
  • 4 dl ruisjauhot
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl suolaa

Keitä palsternakat ja soseuta ne. Sekoita joukkoon piimä ja maito. Lisää kuivat aineet taikinaksi.

Laita leivinpaperi uuninpellin päälle. Ota taikinaa reilut annokset pellille ja taputtele käsin jauhojen avulla pyöreäksi, noin puolen sentin paksuiseksi. Painele rieskoihin reikiä haarukalla.

Paista 250-asteisessa noin 10 minuuttia kunnes rieskat on kullanruskeita. Nauti tuoreina. Rieskat säilytetään muovipussissa huoneenlämmössä, mutta ovat todellakin parhaimmillaan vain leivontapäivänä. Rieskat voi pakata muovipussiin vielä hitusen lämpöisinä, jolloin eivät kuivu niin herkästi.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, joonatan leipoo, rieskat, rieska, leivät, leipä, sämpylä, sämpylät, juuresrieska, palsternakkarieska

⇢ Seuraavalla sivulla: Mustikkamasariinit
⇠ Edellisellä sivulla: Mansikka-mangokakku


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Joonatan

Olen 28-vuotias vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja leipoa enemmän. Raportoin leipomuksistani Leipojat.fi -sivustolla kuukausittain.

Joonatan leipoo - Focaccia
Joonatan leipoo - Korvapuustit
Joonatan leipoo - Fariinisokerikeksit
Joonatan leipoo - Hiekkakakut
Joonatan leipoo - Feta-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Omena-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Risupiirakka
Joonatan leipoo - Gluteeniton bataattipiirakka
Joonatan leipoo - Juustokakku-soufflé
Joonatan leipoo - Keikautettu kinkkukakku
Joonatan leipoo - Omena-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Levylihapiirakka
Joonatan leipoo - Glögileipä
Joonatan leipoo - Pähkinä-rusinapataleipä
Joonatan leipoo - Mandariini-tofupiirakka
Joonatan leipoo - Sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Texmex-piirakka
Joonatan leipoo - Pinaatti-juustomuffinit
Joonatan leipoo - Hasselpähkinä-kaurakeksit
Joonatan leipoo - Raparperi-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Vadelma-banaanileipä
Joonatan leipoo - Puolukkajuustokakku
Joonatan leipoo - Hatšapuri
Joonatan leipoo - Suolainen panettone
Joonatan leipoo - Caramelitas-piirakka
Joonatan leipoo - Pellava-tomaatti-focaccia
Joonatan leipoo - Lakulaskiaispullat
Joonatan leipoo - Parmesaanileipä
Joonatan leipoo - Parsapiirakka
Joonatan leipoo - Pannukeksi
Joonatan leipoo - Tonnikalapiirakka
Joonatan leipoo - Brie-sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Mansikka-vuohenjuustopiirakka
Joonatan leipoo - Palsternakkarieskat
Joonatan leipoo - Basilika-mustikkapiirakka
Joonatan leipoo - Omenaiset naurispiiraat
Joonatan leipoo - Granaattiomenaskonssit


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact