EtusivuReseptitKurssitOta yhteyttä

Hiekkakakut palasivat mieleeni lapsuudestani. Nimestään huolimatta hiekkakakut sulavat suussa! Nimi juontuu ennemminkin kakkujen vaaleanruskeasta väristä. Hiekkakakut ovat lisäksi helppoja ja nopeita tehdä. Maistuvatkin vauvasta vaariin kaikille (tai ainakin lähes kaikille.)

Hiekkakakut

  • 225 g voita
  • 1,75 dl sokeria
  • 3 tl vaniljasokeria (tässä kannattaa panostaa kunnon vaniljasokeriin!)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • (Kaltattuja manteleita)

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi vaaleanruskeaksi mutta älä anna sen palaa. Anna voin jäähtyä hyvin.

Työstä voi, sokeri, vanilja ja viimeiseksi jauhot, johon olet sekoittanut leivinjauheen, sopivan notkeaksi taikinaksi. Taikina voi vaikuttaa siltä, ettei tule sopivaksi, mutta yks kaks se onkin hyvää.

Ota taikinasta haluamasi kokoisia paloja ja pyörittele käsissäsi palloiksi ja asettele leivinpaperin päälle uunipellille. Hiekkakakut eivät leviä kauheasti uunissa ollessaan. Pallojen koolla ei ole väliä, pienistä tietenkin riittää useammalle syöjälle tai useammalle syöntikerralle, ihan oman maun mukaan. Halutessasi paina manteli hiekkakakun päälle hieman sisään.

Paista hiekkakakkuja uunissa noin 10-15 minuutia, koosta riippuen. Hiekkakakut ovat valmiita kun ovat hieman saaneet väriä pintaan. Hiekkakakut myös palavat nopeasti!

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, ohjeita, reseptejä, Joonatan, leipoo, hiekkakakku, kakkuja, pikkuleipä, keksi, pikkuleivät, helppo, nopea, herkullinen, manteli, vanilja


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Joonatan

Olen 28-vuotias vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja leipoa enemmän. Raportoin leipomuksistani Leipojat.fi -sivustolla kuukausittain.

Joonatan leipoo - Focaccia
Joonatan leipoo - Korvapuustit
Joonatan leipoo - Fariinisokerikeksit
Joonatan leipoo - Hiekkakakut
Joonatan leipoo - Feta-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Omena-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Risupiirakka
Joonatan leipoo - Gluteeniton bataattipiirakka
Joonatan leipoo - Juustokakku-soufflé
Joonatan leipoo - Keikautettu kinkkukakku
Joonatan leipoo - Omena-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Levylihapiirakka
Joonatan leipoo - Glögileipä
Joonatan leipoo - Pähkinä-rusinapataleipä
Joonatan leipoo - Mandariini-tofupiirakka
Joonatan leipoo - Sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Texmex-piirakka
Joonatan leipoo - Pinaatti-juustomuffinit
Joonatan leipoo - Hasselpähkinä-kaurakeksit
Joonatan leipoo - Raparperi-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Vadelma-banaanileipä
Joonatan leipoo - Suolainen panettone
Joonatan leipoo - Caramelitas-piirakka
Joonatan leipoo - Pellava-tomaatti-focaccia
Joonatan leipoo - Lakulaskiaispullat
Joonatan leipoo - Parmesaanileipä
Joonatan leipoo - Parsapiirakka
Joonatan leipoo - Pannukeksi
Joonatan leipoo - Tonnikalapiirakka
Joonatan leipoo - Brie-sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Mansikka-vuohenjuustopiirakka
Joonatan leipoo - Palsternakkarieskat
Joonatan leipoo - Basilika-mustikkapiirakka
Joonatan leipoo - Granaattiomenaskonssit
Joonatan leipoo - Omenaiset naurispiiraat
Joonatan leipoo - Hatšapuri
Joonatan leipoo - Puolukkajuustokakku
Joonatan leipoo - Puolukkakakku


© 2014-2018 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact