EtusivuReseptitOta yhteyttä

07.04.2016

Mulla oli kotona kasa sipuleita, jotka piti käyttää pois ennen kuin huonoksi olisi mennyt. Päädyin siis leipomaan sipulipiirakkaa. Sipuleita kannattaa muistaa hauduttaa pitkään, niin ovat parempia! Ja käytä oikeaa voita, ja jos käytät suolattua voita voit vähentää suolaa pohjasta puoleen. Tähän sopivat myös erinomanlaisesti kaikki sipulit, myös valkosipuli oman maun mukaan.

Sipulipiirakka

  • 100 g voita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • Noin 1 dl kaurahiutaleita (jos et halua näitä, niin laita enemmän vehnäjauhoja)
  • 2 dl maitoa
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 tl suolaa

Täyte:

  • 100 g voita
  • 600 g sipulia
  • 300 g juustoa (Juuston kannattaa olla vahvan makuista, saat maukkaampaa. Mukaan voi ja kannattaa heittää kaikki juustonjämät jääkaapista.)
  • 1 prk kermaviiliä
  • 2 kpl kananmunia

Laita voi ja vehnäjauho kulhoon ja yhdistä ne nyppimällä.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
Murenna hiiva maidon sekaan, lisää suola ja sekoita kunnes hiiva on liuennut maitoon.
Kaada maito jauhojen sekaan ja alusta taikinaa niin että taikina ei tartu kulhon reunoihin.
Peitä taikina liinalla ja anna nousta vedottomassa paikassa pari tuntia.

Leikkaa sipuli reiluiksi paloiksi.
Sulata voi kattilassa tai kasarissa, lisää sipulit ja hauduta miedolla lämmöllä 45 minuuttia.
Ota sipuli-voiseos liedeltä ja lisää juustoraaste joukkoon.
Anna jäähtyä niin ettei täyte polta sormia.
Lisää kermaviili ja kananmunat, sekoita.

Voit tehdä piirakan mihin tykkäät. Uunipellille, piirakkavuokaan tai irtopohjavuokaan, kuten minä tein nyt.

Levitä taikina vuokaan, vuokaa ei tarvitse rasvata.
Levitä täyte pohjan päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes piirakan pintaan alkaa tulla väriä.

Avainsanat: leipojat, leivonta, Joonatan, leipoo, ohje, resepti, suolainen piirakka, suolainenpiirakka, sipulipiirakka, sipuli piirakka, quiche, helppo, maukas, hyvä ohje

⇢ Seuraavalla sivulla: Joonatan leipoo - Texmex-piirakka
⇠ Edellisellä sivulla: Pekaanicroissantit


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Joonatan

Olen kolmekymppinen vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja leipoa enemmän.

Joonatan leipoo - Focaccia
Joonatan leipoo - Korvapuustit
Joonatan leipoo - Fariinisokerikeksit
Joonatan leipoo - Hiekkakakut
Joonatan leipoo - Feta-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Omena-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Risupiirakka
Joonatan leipoo - Gluteeniton bataattipiirakka
Joonatan leipoo - Juustokakku-soufflé
Joonatan leipoo - Keikautettu kinkkukakku
Joonatan leipoo - Omena-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Levylihapiirakka
Joonatan leipoo - Glögileipä
Joonatan leipoo - Pähkinä-rusinapataleipä
Joonatan leipoo - Mandariini-tofupiirakka
Joonatan leipoo - Sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Texmex-piirakka
Joonatan leipoo - Pinaatti-juustomuffinit
Joonatan leipoo - Hasselpähkinä-kaurakeksit
Joonatan leipoo - Raparperi-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Vadelma-banaanileipä
Joonatan leipoo - Suolainen panettone
Joonatan leipoo - Caramelitas-piirakka
Joonatan leipoo - Pellava-tomaatti-focaccia
Joonatan leipoo - Parmesaanileipä
Joonatan leipoo - Parsapiirakka
Joonatan leipoo - Pannukeksi
Joonatan leipoo - Tonnikalapiirakka
Joonatan leipoo - Brie-sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Palsternakkarieskat
Joonatan leipoo - Basilika-mustikkapiirakka
Joonatan leipoo - Granaattiomenaskonssit
Joonatan leipoo - Omenaiset naurispiiraat
Joonatan leipoo - Hatšapuri
Joonatan leipoo - Puolukkajuustokakku
Joonatan leipoo - Lakulaskiaispullat
Joonatan leipoo - Puolukkakakku
Joonatan leipoo - Mansikka-vuohenjuustopiirakka


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact